[]

skolyoz

bugün doktora gittim. omurgamda hafif eğrilik var. düzelmez dedi. yüzme ve barfix egzersizi ve bi sürü ilaç verdi. ilerlemesini önlemek için. bi daha düzelmeyecek mi benim kemiğim :/




 
Şu anda ne skolyoz başlangıcını önleyecek ne de skolyozu cerrahi olmayan yöntemlerle tedavi edilebilecek bir yöntem mevcut değil. Skolyoz tespit edildiğinde doktor hastayı değerlendirme ve tedavi için ortopedik spinal cerrah göndermelidir. Böylelikle hasta ayakta çekilen omurga röntgeni ve periodik kontrol muayeneleri şeklinde takibe alınır. Eğer skolyoz erken teşhis edilirse büyük eğilimler bile Breyslerle önlenebilir. Ciddi eğimler cerrahi gerektirebilir.


  • jamswety  (14.02.13 15:18:56) 
Malesef düzelmeyecek. Bundan sonra yapacağın en önemli şey skolyoznu ilerletmemek olacak. Bunun için yaşam tarzını değiştirmen gerekse bile yapacaksın. Zira ileri durumlarda hem sosyal hem ruhen berbat hallerde olursun. Hastalığın olumsuz yonlerıyle yuzlesmemek adına kesinlikle düzenli yüzmelisin. On beş yıldan fazladır skolyoz tedavisi görüyorum. İlerleme sayılmayacak derecede ilerlemiş ve yanına boyun düzleşmesiyle birlikte bu yıl sürekli ders çalışmalar sonucunda bi boyun fıtığı eklemişim. Ama olsun.

Tıbbi değil ama kişisel tavsiye olarak: sürekli denecek kıvamda ilaç kullanıyorum. Onlarda mideyi darma duman ediyorlar. Bu yüzden başlangıç seviyesindeysen ilaçlara abanmamaya onun yerine egzersiz ve kas gevsetme yöntemleriyle geçiştirmeni söyleyebilirim. Zaten ilaçlara ömür boyu ihtiyac duyacaksın.

Her yıl fizyoterapi görüyorum. İşk başlarda senesi geldiğinde ihtiyac duyuyordum ama son yıllarda iki aylık rahatlamanın ardından yine ağrılar eskiye dönüyoror

Kemiklerini güçlendirici besinler tüketmelisin. Bunun yaşlılık döneminde standart eğilmeleri skolyozundan ötürü arttırmaması için yapmalısın. Kadından ve hamilelik yaşamayı düşünüyorsan daha da dikkat etmelisin. İlerleyen zamanlarda beş kilo sebzeyi pazardan eve taşımaya zorlanacaksın bir de çocuğu düşün. Kendine iyi bakarsan bu yükün göğüs kafesine ve dolayısıyla ciğerlerine yaptığı baskıyı azaltmış olursun.

Pilatesin faydasını da görürsün fakat maddi durumun yoksa giyiminden, ısınmandan vs kıs ya da zamanın yoksa hayati sayılmayan iş ve alışkanlıklarından vazgeç ve yüz. Yüzmek cidden bu hastalığın en sağlam tedavisi.

İlerleyen yıllarda ağrıların artması ve süreklilik hali yüzünden psikolojinde de bir takım gel gitler ve değişimler olacak. Bunun için zaten ilk etapta ufak caplı stres azaltıcı antidepresanlar verecektir doktorların. Zaten bu ruh halini yine yüzme düzeltebiliyor.

Son olarak yine yüz, yüz ve daha fazla yüz. Geçmiş olsun
  • felegin gozunu kamastiran adam  (14.02.13 15:37:40) 
daha da ilerlerse ameliyat ederler, o zaman düzelir. ama biraz sıkıntılı bi ameliyat bu. kuzenimin kızı bi kaç sene önce geçirdi. boyu falan uzadı hatta omurga düzeltilince. şimdi bi şikayeti yok bildiğim kadarıyla.


  • mobilemob  (14.02.13 15:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.