[]

Otobüslerin ayrı şeritten gitme olayı nooldu ?

iptal mi oldu bu olay ?




 
ayrı şerit bulurlarsa yada uydururlarsa adına metrobüs diyorlar zaten. yok öyle bi dünya. burası türkiye abi.


  • hasmetizm  (14.02.13 08:59:54) 
Pilot yerler belirlendi , deneniyor.


  • hicunutmam  (14.02.13 09:05:52) 
neresi pilot yer ?


  • fuskiyenin oglu  (14.02.13 09:06:15) 
çapada ve unkapınında da var. bence çok mantıklı! kim ne dersin yapılmalı belirli saatler dahilinde o yola arabalar girememeli.


  • Eureka  (14.02.13 09:20:16) 
@deve bence kesinlikle olması gereken bir uygulama. özellikle beşiktaş - sariyer arası.


  • fuskiyenin oglu  (14.02.13 09:20:56) 
İstanbulda olabilitesi sıfır olan uygulama. Göstermelik yapmışlarda olurmu olmazmı düşünülmemiş. Misal Sahil Yolu gidiş geliş ikişer şerit demişler ki 06-10 ve 16-20 saatleri arası otobüs yoluna girmek yasak. Bunu yapan kişilerin zerre kadar ne yaptıklarının farkında olduklarını sanmıyorum. Çünkü o yasak olan saatller iş gidiş geliş saatleri olmakla birlikte en yoğun saatler. 2 şeritli yolun bir şeridini yasaklar ve girenede ceza yazarsan akşamları iki şerit olarak akan yolda maks. 20-25 km. ile yol alan insanlar orayı yıkarlar.

Aksaray Topkapı arasındaki millet caddesinde otobüsler önce diğer şeritlere geçmeyi bırakırsa belki yapılabilir olduğuna inanırız.
  • poseidon1  (14.02.13 09:44:06) 
İstanbul için bu saatten sonra yapılabilecek tek şey şahsi arabası ile trafiğe çıkanları olabildiğince engellemek. Biraz özgürlüklere karşı ve faşizan olabilir ama aynı zamanda eşitlikte sağlar. Ben sen o otobüsle çile çekerken sen eğer klimalı lüks taşıtınla onca insanın hakkını alıyorsan, sırf rahat etmek için havayı kirletiyorsan ben de seni engellemek için elimden geleni yaparım. Bunu istanbul'da 2 sene araba sahibi olup bir kere bile işe şahsi arabasıyla gitmeyen ve en sonunda istanbul'da araba kullanılmaz deyip arabasını başka şehirdeki ailesine veren bir plaza çalışanı olarak söylüyorum.


  • beholderrulez  (14.02.13 10:07:49) 
diğerlerini bilmem ama millet caddesinde kameralı ve cezalı uygulanıyor.

sistem iyi ama yollar müsait değil. bi de iett veya halk otobüsü en sol şeritte gidip yolcu indirebiliyorsa bunu da denetleyip ceza keseceksin ki işlesin.
  • merhum  (14.02.13 10:12:53 ~ 10:13:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.