[]

diş macunu - marka / fiyat ilişkisi

selamlar,

bunca zaman oldukça bilinçsiz bir şekilde hemen hemen tüm diş macunu markalarını kullandım diyebilirim. şunu merak ediyorum.

12tl ye aldığım sensodyn ile 2 liraya aldığım elmalı ipana arasında ne gibi bir fark var ? açıkcası ağzımı yakmadığı için 2 lirak ipana benim için hepsinden daha kullanılabilir. ama yani elle tutulur bir sebep bulamıyorum gerçekten, adamlar her ay şunu geliştirdik bu teknolojiyi kullandık diye yeni bir ürün piyasaya çıkartıyor. hayır nasıl bir kaynakmış bu yıllardır geliştir geliştir bitiremediler. macun lan bu.

toparlıyorum.

macunlar gerçekten aralarındaki 10 kat fiyat farkına değecek şekilde farklılık gösteren birşeymi. yoksa tamamen markaların ticari politikalarımı bilmek istiyorum.

ek : özellikle kimya ile ilgili olan arkadaşlar içeriklerine dayalı bilgiler verebilirlerse iyi olur. yani o içeriklerindeki farklılık ne derece etki ediyor, o da merak konusu.

teşekkürler

 
Tüketim ürünlerinde devamlı gelişim muhakkak ki gerçekleşir. Bu bir pazarlama politikasıdır.

Örneğin Apple iPhone 4 varken 5'i çıkaracak teknolojiye sahip değil miydi? sahipti. Ya da bilgisayarlarda çift çekirdek işlemci geliştirildiğinde bunun 4 çekirdeğini geliştirecek teknoloji yok muydu tabiki vardı.

Macunlar da bunun gibi işte öyle aman aman bir gelişme yok ama sözde ufak tefek bir şeyler ekleyerek yeni bir şey bulmuş gibi öne sürüyorlar.

Ben bu güne kadar şu diş macununu kullan inanılmaz etkiler göreceksin diyen bir diş hekimi görmedim. Hepsinin söylediği hangisini kullanırsan kullan, ya da 2-3 çeşit macun al her seferinde farklı birini kullan şeklinde. Ben de bu görüşü savunuyorum açıkcası.
  • 9uncu nesilim ama para bende  (14.02.13 08:52:26) 
diş hekimimin bana söylediğine göre aralarında herhangi bir fark yokmuş, yaptığı tek şey deterjan etkisi.


  • asteria  (14.02.13 09:08:00) 
tanıdığım bütün diş hekimleri diyor ki, diş macununu mercimek kadar sıkın, cünkü asıl etki yapan fırça ve fırçalama tekniğidir. diş macunu sadece fırçalamayı kolaylaştırır, sürtünmenin tahrişi etmesini engeller. sadece bir kere diş eti iltihaplanması olduğumda dişçim özellikle "sensodyine- hassas dişler" kullanmamı söylemişti.

bir de sürekli aynı macun yerine, her seferinde farklı bir marka tercih edin diyorlar. bir süre sonra ağızdaki bakteriler diş macunun içindeki etken maddeye karşı bağışıklık geliştirebiliyormuş.

diş hekimi değilim ama diş sahibiyim :P
  • halanne  (14.02.13 09:17:12) 
ben de jel halindeki sensodyn kullanmadan temizlendiğini hissedemiyorum. içerik bakımından bilgi veremem ama, kalite farklı olduğu çok açık. biri tr biri dünya markası. ve her şey zararlı. sadece nohut hedesi kadar falan filan işte


  • female demon  (14.02.13 09:42:06) 
içeriğini falan bilmem ama sensodyn ve oral b ikilisini tek geçiyorum.


  • mate soul  (14.02.13 10:53:03) 
paradontax <3


  • kayranin kedisi  (14.02.13 11:11:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.