[]

Kedim yeni gelen kediyi cok kiskaniyor

Merhaba, bundan yaklasik 1 ay once, 9 aylik erkek kedimin yanina arkadas olmasi icin kiz kardesini almistim (gercek kardesi, kan bagi falan). Zaten kardesini tanimasini beklemiyordum ama, sahiplendiren aile 7 aydir disiye sahip bulamamisti ben alayim dedim. Ama erkek kedim su an disiyi inanilmaz kiskaniyor huyu suyu degisti hayvanin. Bana cok duskundu simdi kiz yokken etrafta ayni mir mir kedi ama disiyi gorur gormez icinden canavar cikiyor. Hem ona hem bana saldiriyor sonra da butun gun camin onunde oturup hicbir sey yemiyor. Hic istemiyor disiyi. Ne yapayim? Alisir mi? Alismazsa disiyi sahiplendirmeye mi calisayim? Sahiplendirmek de hic istemiyorum cunku yazik hayvana. Bir eve aileye alisip sonra baska yere alismak zorunda kalmak cok kotu bir sey gibi. Ne yapayim bir akil verin.

Edit: kedilerin ikisi de kisir.


 
yeni kedi gelince onu sevmeyeceğini boşlayacağını düşünmüş zaar. ödüllendirmeyi dene bi. mesela dişiyi kucağına aldığında ona da sevdiği bir yiyeceği falan ver. dişiyi sevmenin onun açısından iyi bişey olduğuna güdülensin.


  • kabak cekirdegi  (13.02.13 21:58:01) 
Sabredersen elbet alışacaklardır. Yalnız çiftleşme olayına dikkat et mümkünse kısırlaştır.


  • reyals  (13.02.13 21:58:30) 
alismayabilir de. kiz arkadasimin annesinin kedisi bayagi psikopat mesela, ilk birkac aydan sonra yavrularini tokatlamaya filan baslamisti kiskancliktan, hala da tokatliyor (yavrulardan sadece biri kaldi gerci). Lakin bu kedi kotu bir cocukluk gecirmis, sorunlu bayagi. Senin kedilerle durum daha iyi olabilir.


  • fortisvita  (13.02.13 22:01:05) 
bir araya getirmeden önce kokularına alıştırsaydın daha iyi olurdu, şimdi de deneyebilirsin? dişinin üzerine örttüğün örtüyü falan yattığı yerin yakınlarına koy, alışsın biraz.


  • pharmasniw  (13.02.13 22:04:21) 
Kediler kisir zaten. Kokularina alistirma olayini yaptik. Basta erkek kiskanmiyordu oynamak istiyordu, disi oynamak istemedi. Simdi de disiyi hic sevmiyor. :/


  • alicia_dominica  (13.02.13 22:07:18) 
işine yarar mı bilmiyorum uzmanı değilim,

hafta sonu animal planet kanalda kedilerle ilgili bir programa denk geldim. aynı senin sorununa sahip bir çift vardı. eski kedi yeni kediyle anlaşamıyordu.

kendisine kedi davranış uzmanı diyen bir adam bunların sorununu çözmek için çeşitli taktikler verdi;

* öncelikle yemek verirken önce eski kedinin yemeğini vermelisin, (diğer kedide onun görüş alanında olmalı) o yemek yemeğe dalınca diğer kedinin yemeğini vermelisin. (böylelikle eski kedinin güveni yerine geliyormuş saldırgan davranışları bırakıyormuş)

* sonrada bu ucunda tüy falan bulunan sopalar var ya -ya da ne bulursan artık- onlarla oyun oynat onlara. oyun oynarkene birbirlerine ısınırlarmış.

*adamın 3. yapın dediği şey ise bu çift kedileriyle uyuyormuş (senin durumun ne bilmiyorum) bi gece biriyle bi gece biriyle uyuyun diye ödev verdi.

iki hafta sonra aynı odada duramayan kediler, aynı kanepede mırıl mırıl oturuyorlardı.
  • yue  (13.02.13 22:08:02 ~ 22:08:48) 
Hep o dediginix gibi yapiyorum zaten ama soyle bir durum var, erkek kedi kimseyle ayni yatakta yatmaz. Yatmiyor yani. Disi de cok sirnasik, hep o yanima yatmak istiyor. Oglan deliriyor tabii, alamiyorum odaya o yuzden. Oglani yalniz alinca durmuyor. Kapali kapi olayini da hic sevmiyor. O yuzden bunu iceri alip kapiyi kapatsak basliyor bagirmaya, kapatmasak disi gelip sirnasiyor :/


  • alicia_dominica  (13.02.13 22:14:26) 
birlikte oyun oynatmak dedikleri gibi çok iyi oluyor.
kapıyı yatarken açık bırakın.
isteyen gelsin, isteyen gelmesin.
eğer kıskanıp saldırırsa bırakın kavga etsinler biraz.
ikisinin de tırnaklarını kesmeye özen gösterirseniz bir şey olmaz.
zaten tırnaklar uzunken bile çok aşırı bir şey olmadıkça sadece ufak tefek çizikler oluyor en fazla.

erkek kediniz sizin yanınıza gelmese bile biraz şımartın, ilgi gösterin.
mesela light ton balığına kediler akıllarını oynatır.
yue'nin dediğini ton balığıyla deneyebilirsiniz.
kediler birbirlerine zor alışırlar, biraz zamana bırakın.
1 ay çok kısa bir süre.
  • blatta hiberna  (13.02.13 22:54:00 ~ 22:54:33) 
kimisi alışır, kimisi alışmaz. benim 2 eski, 2 yeni sayılabilecek 4 kedim var. 2'li gruplara bölünmüş durumdalar. eskiler ve yeniler, asla birlikte takılmayıp aynı zamanda mama bile yemiyorlar. grup içinde can ciğerler ama. ilk kedi her zaman kraldır ama. kesinlikle hissettirir. en eski kedim cidden hiyerarşi kurdu, ben de zerre bulaşmadım işlerine ancak alışırlarken birbirlerinin yanında sevmedim onları. hepsini ayrı ayrı sevdim. göstermedim severken. bir tanesi bu sevgi olayına alışamadı, o yüzden o varken diğerlerini çok içten bir şekilde, sarıla sarıla, sıka sıka sevmiyorum. onun dışında birbirlerine saldıra saldıra alıştılar. uyumak konusundaki tavsiyelere de aynen katılıyorum. ben ilk 2liyi yanıma alırken diğerlerini çıkartıyorum. yoksa en eski olan aklını alır diğerlerinin. harcar yani bir kalemde sırf ayak ucumda uyumak için. ertesi gün diğer ikisini alıyorum. biraz kuma hesabı gibi oldu ama yapacak bir şey yok.


  • seni gidi bok  (28.02.13 02:08:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.