[]

almanca için kitap önerisi / seviyeler

iş başvurusunda bulunacağım kurumsal bir mühendislik şirketi var, ingilizceyi iyi derecede, almancayı da anlayabilecek düzeyde bilmek gerekiyor (böyle belirtmişler) (merkezi hollanda'da).
ben üniversitede 2 kur almanca aldım ve 6-7 yıldır hiç kullanmadım almancayı. 2-3 ayda anlayabilecek düzeye gelmem için kitap önerebilir misiniz? aslında pratikte mükemmel anlamasam da olur ama sertifika almam lazım.
bir de hangi seviye sertifika alırsam kabul ederler, b2 filan az mı gelir?


 
2-3 ayda '6-7 yıl önce 2 kur alınmış almanca'nın b2 seviyesine çıkması imkansız gibi bir şey. bence kursa git, sertifikayı da kursla alacaksın sonuçta.


  • roket adam  (13.02.13 17:40:55) 
cok cok cok zor diyorum.

söyle diyim 4 sene önce lise hazirlik bilgimle (5-6 sene hic kullanilmamis ) yurt disina yeni geldigimde almanca seviye sinavina girdim, su andaki seviye ile b2 den baslama hakki vermislerdi. bende kurs murs yapmayip yemeyip icmeyip kendim calisarak 2 ayda c1 belgesi almistim. ben yaptim zoru basardim demiyorum, diyorumda yani nasi diyim, almanca zor, ingilizce gibi degil, 2 kur üniversitede ile olmaz gibi. dil yeteneginize bagli.

gene de erdem karabulutun almanca sinavlara hzairligina ben baya bakmistim, cok ta begendiydim. tavsiye ederim.
  • serabetan  (13.02.13 17:49:48) 
2-3 ay olmaz da 5-6 ay olur, zamanı biraz uzatabilirim. çok sık uzun süreli şehir dışına çıkıyorum o yüzden kursa düzenli gidemiyorum.
dün şans eseri bir kitap almıştım 5. baskı diye, erdem karabulut'unmuş, oradan çalışayım o zaman.

  • Sarix  (13.02.13 17:53:45) 
pratikte mukemmel anlayamazsin zaten bu sartlarda. sürekli kitap okuyup almanca filmler yada programlar izlesen konusulanlarin yüzde 25-30 unu anlarsan sevinmen lazim.


  • eick  (13.02.13 20:42:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.