[]

araç devir işlemleri-ruhsat yenileme

Pazartesi günü noter satışı yapıldı, yeni ruhsatı verdiler. Bundan sonra yapmam gerekenleri sırasıyla yazabilir misiniz? İşlemler Pendik'te noterde yapıldı. Araç Sultanbeyli'ye kayıtlı. İş yerim üsküdar'da, ev başakşehir'de. kimi diyor pendik'ten gidip alacaksın, kimi diyor eve gelecek(ev adresimi almadı ki noter?), kimi diyor git kaymakamlığa başvur. nasıl yapılıyor bu işler daha önce kendim yapmadım hiç.
teşekkürler.



 
Yeni ruhsatı normalde vereceğin adrese gönderiliyordu ama söylediğine göre yeni ruhsatı elden vermişler, şimdi benzinliğe gideceksin ;) hayırlı olsun


  • piotr  (13.02.13 12:58:14) 
kaymakamlık iyiymiş :). Eğer daha da karışırsa işler, valinin de bir çayını iç.
Noter satışı yapılırken; soruyorlar yeni ruhsatınız evinize gelsin mi diye
Evet dediysen eve gelir, 10 TL de ptt parası isterler.
Eğer 10TL fark almadılarsa yeni ruhsatı emniyetten çıkartacaksın.

Edit: Elinde ki geçici ruhsat. Geçerlilik tarihi vardır üzerinde
  • saksı  (13.02.13 12:58:56 ~ 12:59:53) 
TC Kimlik nonuza bağlı adrese de gönderebiliyorlar. Elinizdeki yeni ruhsat değil geçicidir. Yenisini kargoyla almanız lazım ama haberiniz yok gibi o yüzden notere telefon açıp sorup emniyetten çıkartmakta fayda var.


  • ozdek  (13.02.13 13:02:54) 
elimde geçeici ruhsat var A4 kağıtta, bir de eski ruhsatı verdiler yanlış yazmışım. benzinliğe gittim zaten de, eve yeni ruhsat gelecek diyorsunuz yani.

sorum şu ki, Sultanbeyli Emniyet'e gitmem gerekecek değil mi ruhsat için? noteri de bir arayayım.

Edit: Allah benim cezamı vermesin. En altta yazıyor 15 gün içinde Pendik İlçe Emniyet'ten gel al diye. 15 gün içinde almazsam APS ile eve geliyormuş. Evde de bulamzlarsa 10 gün içinde PTT şubesinden, 10 günden sonra ise belirtilen tescil kuruluşlarından alınabiliyormuş.
  • abtash  (13.02.13 13:40:27 ~ 13:43:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.