[]

vücut geliştirme vol. 838386408390

bu konuda yüzlerce başlık açıldığını biliyorum ama bir de ben sorayım dedim. 3 ay önce 1 yıl süreyle spor salonuna yazıldım. 1.84 boy 95 kilo iken 2 ayda 83 kiloya düştüm. normalde öyle vücut geliştirmeyle alakası olmayan bir insanım fakat geriye kilolar gidince parasını ödemem gereken 10 aylık bir süre kaldığı için bari ben de bi vücut geliştirme olayına gireyim dedim. 1 ay oldu başlayalı ve hiç dumbell kaldırmıyorum sadece makinelerde çalışıyorum. google da aratınca bir sürü dökümdan çıkmasına rağmen buradan 1. ağızdan yorumları almak istedim. benim merak ettiğim husus şunlar:

1) spor salonunda ne kadar süre harcamalıyım vücut geliştirme için?
2) kaç setten kaçar adet yapmalıyım?
3) şu an hala sıkı bir diyet içindeyim yağ oranımı düşürmek için , sen zaten yemek yemiyosan hiç uğraşma kasları şişirmek için şişmez der misiniz?

ben 12 den 3 set yapıyorum normalde fakat ağırlık ayarlamam şöyle oluyor; ilk sette son ikiyi çok rahat kaldırıyorum , 2. sette biraz zorlanarak kaldırıyorum ; 3. sette ise son 2 yi kaldırmak için titriyorum bazen de yapamıyorum 10 da bırakıyorum. Bazı kişiler her setin son 2-3 ünde çok zorlananrak titreyerek kaldırman lazım diyorlar ama o ağırlığa göre ben 3. seti getiremiyorum. kafamı karıştıran hususlar bunlar. son olarak da dumbell a ne zaman geçilmesi doğrudur? teşekkürler.

 
hacı siktir et vücut geliştirmeyi. fitness takıl. vücut geliştirme herkesin harcı değil, bizim türkler de bayılıyor vücut geliştirmeye. sonra her yer kafam kadar göbeği ve kaslı orantısız kollarıyla dolanan tiplerle doluyor.

vücut geliştirme yapan adamın hayatı vücut geliştirme olur.

sen temizinden fitness yap, hem yağ yakmış ol hem de vücudun fit kalsın. hem de orantısız olma.
  • kamera motor  (13.02.13 11:09:54) 
kendi kisitli bilgim ile cevaplamaya calisacagim. genelleme yapmak cok dogru olmaz ama genelden gidicem =)

1- minimum 6 ay (ozellikle 3. aydan sonra degisiklikleri hissetmeye baslarsin)
2- ilk 3 ay 3x8 yapmistim ben. genelde 3x8 yapilir, sonrasini bir antrenor esliginde belirlersen daha saglikli olur, birsey diyemem.
3- oncelikle whey protein kullan (300ml antremandan 30dk once, 300ml hemen sonra olmak uzere toplam 600ml) sonra tavuk etinin gogus kismindan ye bol bol, yag barindirmiyor bu kismi.

titremen ve zorlaman cok normal. burada dikkat etmen gereken en onemli sey iyi isinmis olman, isinmadigin zaman sakatlanma olasiligin cok daha yuksek. hatta garanti olsun, isindiktan sonra bile makinaya gecip ilk setine baslamadan once kaldirabildigin agirligin oldukca altinda bir set yap. ornegin : kaldirabildigin kilo 30 ise 15 kiloda 1x15 yap. sonra normal agirliginda 3 set gir. ilk setin 30kg, ikinci setin 32.5, ucuncu setin 35 olsun mesela. bir sonraki gidisinde 32.5 ile baslarsin ve yine o sekilde yukseltirsin.

bunlar benim antrenorumun bana verdigi bilgiler. ama isin detayina ve ozune inersek vucut karakterlerinden tut, gunde kac ogun yemek gerekliye kadar birsuru olayi var.

umarim yardimci olmustur.
  • sabirstone  (13.02.13 11:39:10 ~ 11:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.