[]

Binaural Kayıt

Bu meret için illa özel mikrofon setlerinden mi almak lazım? Adam gibi iki tane mikrofon ile kayıt yapsam olmaz mı ki?

Olması halinde bir kaç tane iyi mikrofon modeli önerirseniz çok güzel olur. Sokak sesi(kuşlar, vapurlar, trafik falan) kaydedilecek.


 
Tutturmak zor valla.

Opsiyonların

- Kafa şeklinde binaural mikrofonlardan almak, Neumann KU-100 mesela
- DIY şeklinde kendinkafa yapıp kulaklara omni kapsüller tıkıştırmak
- Minyatür mikrofonları alıp kendi kulağına takmak.

KU-100 çok güzel, ama çok pahalı.
DIY işi çok meşakatli, işçiliğine göre başarılı olabilir. Kulak tüneli yaparsan özellikle çok iyi olur. Öte yandan örnek alacağın kafa muhtemelen kendi kafan olacak, averaj bir hrtf fonksyonu olmadığından herkeste aynı 3d algı etkisini göstermeyecek.

Minyatürleri kulağına takmak en ucuz en temiz çözüm. Komik olması, senin nefes sesin, iyi oturtamazsan hareketten kaynaklı sesler vs dezavantajları. En büyük dezavantajı da kulak kanalı rezonansı ve kulak çanağının içindeki girintilerden kaynaklı yansımaların olmaması. Yine de head shadowing bile etkili.

Ben kendi kafama DPA-4060 ları takıyorum. Çok daha ucuz yollu şeyler de kullanılabilr ama. Bir örnek : www.soundprofessionals.com

Bunlar dışında daha da bedava olsun dersen, elinde hali hazırda bulunan iki aynı model mikrofonu bantla kafana yap kaydını, dene bak sonucuna.
  • skatheist  (13.02.13 03:40:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.