[]

Saunaya girmek soğuk algınlığına iyi gelir mi?

Google'a sordum, sonuçlar çok belirsiz. Kimi demiş ki terlediğin için vücuttaki toksinleri atarsın hastalıkla savaşmana yardımcı olur, iyi gelir. Kimi de demiş ki, tam tersi vücut direncini düşüreceği için bir anda o sıcaklığa girmek hastalığın yayılmasını hızlandırır, iyi gelmez.

Konuyla alakalı bir fikri olan var mıdır acep?


 
bazı saunalarda mentol banyosu diye bir olay var,eğer gideceğin saunada böyle bir imkan varsa kullanmalısın,vücudu gerçekten de rahatlatan bir durum.
tavsiye ederim.

  • dengesiz bir insan  (12.02.13 22:44:00) 
mentol geniz için falan iyi sanırım.

soruya cevap olarak benim araştırmalarım daha çok kötü gelir diye sonuçlanmıştı. ardından bir fin arkadaşım da(default sauna delisi oluyorlar) hastayken iyi gelmez demişti.
  • natnan  (12.02.13 22:46:28) 
Cok rahatlarsin sadece, ne iyi gelir ne kotu


  • Mikail bey  (12.02.13 22:47:38) 
Bi doktor abimle konuştum şimdi. Kendisinin dediğine göre, sonrasında soğuk duş/şok havuzu gibi sauna adetlerinden kaçındığın ve sadece girip terleyip çıkıp ılık suyla bir duş aldığın müddetçe, ne şekilde olursa olsun(spor, güneş, sauna) terlemek her türlü toksinlerin atılmasını sağladığından iyi gelir imiş.


  • matchgrip  (12.02.13 22:51:34) 
kendi tecrübelerime dayanarak iyi geldiğini söyleyebilirim. yani en azından bana iyi geliyor. grip faranjit karışımı olduğumda spor yapamayacak halde oluyorum bu sebeple spor salonuna gittiğimde bi sauna yapıp çıkıyorum mentollü falan zaten bol bol basıyorum suyu iyi oluyor açılıyorsun ve ter atmak iyi geliyor. zaten büyükler de demez mi grip olunca gir yorganın altına terle diye.


  • 9uncu nesilim ama para bende  (13.02.13 10:35:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.