[]

ateistlere bir soru?

şimdi size göre allah, cehennem filan yok. peki bu dünya da masum insanları öldüren, tecavüz eden, dolandıran ne biliyim işte cezasını çekmeden bir sürü suç işleyen adam var. cehennem yoksa bunların yaptıkları yanlarına mı kalacak.




 
müslümanlara da sorabilirmişsin... pek ateistleri bağlayan bi soru değil


  • alikavazinmahmut  (12.02.13 22:14:23) 
evet. şimdi hayvanların da cenneti cehennemi yok dinlerin hemen hepsinde, insanları veya diğer hayvanları parçalayan insan dışındaki canlıların yaptıkları nasıl olacak o zaman?


  • lunedor  (12.02.13 22:15:03) 
sen öyle istiyorsun diye öyle olmuyor işte. malesef yanlarına kalacak. peki şöyle sorayım: dünyada çok iyi ateistler de var (mesela servetinin 30 milyar $'dan fazlasını bağışlamış,sürekli insanlara yardım eden bill gates) bu adamlar cehenneme mi gidecek? bu daha büyük adaletsizlik.


  • illuminatinin basindaki adam  (12.02.13 22:16:36) 
kimsenin yanına bir şey kalmayacak.
ateistleri anlamak imkansız zaten.

çünkü bir madde var. dünya, güneş vs vs
arkadaş bunu bir yaratan,yapan,koyan artık ne diyorsanız o var.
ama tutup "yok" diyorlar.
neden yok?
çünkü kendi mantığına göre uygun kurallara olan bir din yok.
komik lan.
islam falan bundan bahsetmiyorum.
bir yaratıcıya inanmamak komik.
  • yapma volkan  (12.02.13 22:16:44) 
evet.

bir diğer konu, yaratıcının ezeli olduğu mantıklı geliyorsa neden maddenin ezeli olması fikri neden mantıksız geliyor?
  • zgrydn  (12.02.13 22:25:02 ~ 22:25:40) 
ya hocam sen salla onları, yani Allah var ama bu adamlar inanmıyor evet, ya aslında 1 saat uzun uzun anlatırdım o bir dert, böyle bıraksam yazıyı millet "aa bir Allah var işte demiş bırakmış" diyecek, zaten Allah'ın varlığının en büyük kanıtı onların cezasını kimin verecek olması


  • wayne  (12.02.13 22:25:47) 
hayir suc isleyenler cezalandirilacak ve beyinlerine ozgurluklerinin elinden alindigi kazinarak bir daha yapmalari engellenmeye calisilacak. ya da olene kadar ozgurlukleri elinden alinacak.
senin dusuncen sadece kendini avutman icin uydurulmus bir sey.

ek olarak ateistlere sormussun ama sadece kendi gorusune uyan cevabi uygun olarak isaretlemissin. iyi kafaymis sendeki de.
  • bohr atom modeli  (12.02.13 22:28:03) 
herşey herkesin yanlarına kalacak.
dincileri anlamak imkansız zaten.

çünkü bir madde var. dünya, güneş vs vs
arkadaş bunu bir yaratan,yapan,koyan artık ne diyorsanız o yok.
ama tutup "var" diyorlar.
neden var?
çünkü kendi kafasınıa çalıştırması düşünmesi gerekmiyor. var demek kolay.
komik lan.
ateisler falan bundan bahsetmiyorum.
bir yaratıcıya inanmak komik.

YAPMA VOLKAAAAAAAAAN
  • i am the another one who bit the dust  (12.02.13 22:35:15 ~ 22:37:09) 
evet yanına kalacak. cehennem, insanları kötülükten vazgeçirsin diye uydurulmuşken; pratikte iyi ve saf insanların götünü yayıp, kötülere sesini çıkarmamasından başka bir işe yaramıyor. maalesef mal gibi oturup "öbür dünyada görür o" demektense, ayağa kalkıp gerçekten ceza verilmesi için çabalamak gerekiyor.


  • sanal uyku  (12.02.13 22:37:08) 
nasıl kı kutsal değerler adına yapılan iyiliklere bir ödül verilmeyecekse, aynı doğrultuda yapılan kötülüklere kutsal bi ceza verilmeyecek.

@yapma volkan

- hacı adam denizi ikiye yarmış ?
mantıklı. yarabilir ne yani babanın denizimi olabilir.
- aya bölmüş, binekle göğe yükselmiş ?
olası, mantıklı.
- çocuğun babası yok diyolar, annesi bakire ?
yani olabilir, mantıklı.
- örümcükler ağ örmüş, güvercin falan saklanmış ?
evet niye şaşırdın ? mantıklı.
- dağa çıkmış orada gaipten sesler duymuş ?
normal.
- ölürsek cennet var huriler falan ?
mantıklı.
- kadınlar tarla falan diyor ?
kadın dediğin nedir olm, 250 gram işte :)
- o değilde yüzü suyu hürmetine yaratmış evren falan o ne iş ?
ee olm mantıklı olan o zaten, düşün bi tanrı var sana bana hiç kimseye ihtiyacı yok doğmamış, hep varmış herşeyi biliyor duyuyor görüyor sonuç olarak yapabilir normal bunlar mantıklı olan bu.

+ ya arkadaşlar, bunlar bana pek akılcı gelmiyor inanmıyorum ben dünya yaşam vs. bi şekilde var olabilir bunun için bi yaratıcı olmak zorunda değil sanki evrim falan bilim olamaz mı?

ahahaha olm siz ateistler çok komik insanlarsınız lahn ben bi türlü nası bi mantık yapınız var anlayamıyorum ya inandığı düşündüğü şeylere bak.

hakkaten şimdi düşününce bu ateyizler komple embesil topluluğu hafız mantaletisine soktuklarım :)
  • olurnedenolmasin  (12.02.13 22:37:58) 
dünya tarihindeki masum insan ölümleri toplansa, sonra bu ölümler nedenlerine ayrılsa; en büyük neden din çıkacaktır.

ve yaptıkları yanlarına kaldı, kalacak...

bu arada atayiz değilim... ne olduğum belli değil, götüm başım ayrı oynuyor.
  • late viper  (12.02.13 23:29:23) 
"Yanına kalmak" doğru bir ifade değil, birincisi, mükemmel olmasa da dünyada bir şekilde işletilmeye çalışılan bir adalet sistemi var ki bu sistemin en büyük amacı birine verilen zararı zarar veren kişinin "yanına kalmaması".

Ama daha önemlisi, tecavüz, cinayet gibi olayların vicdani açıdan değerlendirilmesidir. Yani burada "yanına kalmak" deyince şu anlaşılıyor: aslında tecavüz iyidir, güzeldir, herkes isteyebilir, ama yapanın yanına kalmaz, bu sebeple kötüdür. oysaki benim düşüncem şöyledir: tecavüz eden, insan öldüren kişinin insanlığı ölmüştür zaten, içinde bir şeyler ölmüştür, bu da kendi cehennemidir zaten.

ayrıca soru sorup, karşıt görüşteki gayet güze açıklamaya sahip cevaplara tik koymamak da iyiymiş. (bkz: omurgasızlık)
  • samfisher  (12.02.13 23:48:14) 
alternatif bir: evet, aynen öyle, dünyada iyi, kötü zamansal, mekansal ve de kişiseldir, kaos hakimiyeti vardır. kişisel olarak erdem vb ye inanıyorsanız, elinizden geleni yaparsınız ama bu da yine aşırı sübjektiftir.
ya da iki olarak: dünyada az buçuk yargı, adalet vb sağlar ahlaki, erdemsel ya da felsefi şeylerin ötesindeki suçları yani doğrudan can, mal ve psikolojiye kast eden suçların sahiplerini (katil, tecavüzcü, hırsız....) cezalandırırsınız, çok karmaşık değil. gerisi bilinemez.

  • mayalilithowsky  (13.02.13 00:18:45) 
hayır, yanına kalmayacak. bok gibi bir toplumda hayatlarını sürdürüp geberip gidecekler. düzgün insanlar ise düzgün toplum ve çevrelerde adam gibi yaşayacaklar.

her tür suçu işleyip cennette sonsuza kadar köşk+hurilerle yaşayabilme ihtimalinden daha adil değil mi bu?
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (13.02.13 04:27:19) 
@olurnedenolmasin

islam demiyorum farkettiysen.
islam'dan kastım diğer dinler de dahil.
bir yaratıcı var.
ama nerede?
belki sadece 4-5 kişinin bildiği bir dinde saklı?
  • yapma volkan  (13.02.13 13:02:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.