[]

din sorusu?

şimdi allah nerede ve ne zaman öleceğimizi biliyor değil mi. e şimdi bildiğine göre o mekanı ve zamanı değiştirme şansımız yok. peki intihar ettik onuda bildiğine ve bu kaderi yazdığına göre intihar etmek neden günah?




 
kaderi yazmıyor. kaderi biliyor. zaman diye bir şeyin olmadığını düşün çok da zor olmasa gerek bilmek ?


  • zazazaraeta  (12.02.13 21:37:45) 
valla bende bilmiyom. sorusor.diyanet.gov.tr


  • babaganus  (12.02.13 21:37:53 ~ 21:38:20) 
Zamanin tumunu gorebilen bir varlik icin gecmis ve gelecek. Dedigin bir an sadece.


  • atmacaged  (12.02.13 21:38:51) 
benim inandığım dinde herşey tık tık yazılı değil.
irade ve akıl verdiğine göre seçme hakkı bize ait.
kader de zaten öyle tek bir çizgi değil. ihtimaller yumağı.
seçimlerimizi kontrol ediyor. hangi yoldan gidersek nereye varacağımızı elbette biliyor.
intihar etmekte ona saygısızlık.

böyle bir dinim var.
  • cecilia  (12.02.13 21:45:20) 
Iradeni kullanamayip kendine zarar veriyorsan zaten Allah bunu vermez sen yaparsin.dusunursen dunyadaki tum kotu olaylari insanlar gerceklestirir."O"sundu guzel veya cirkin yapmak insanoglunun elinde


  • Barbunya2  (12.02.13 21:45:38) 
allah sana akıl vermiş, kullanması sana kalmış. biliyor ama müdahale etmiyor sana. ilerde hesaba çekilince neden diye sorduğunda delil olarak çıkacak hepsi karşına.

zihinsel engelliler mesela. onlar neden yükümlü değiller? çünkü akılları, düşünme yetileri yok. ama allah onların zihinsel engelli olarak geleceğini ya da direk cennete gideceklerini zaten biliyordu, biliyorsa ne diye onları dünyaya gönderdi? çünkü bu dünya sınav dünyası. onların sırtından bile birçok kişi şu an sınav oluyor, kimisi bunun farkında kimisi değil.
  • eyyorlamam bu gadar  (12.02.13 21:55:46 ~ 21:55:56) 
kader dediğimiz oalyı en kolay yoldan şöyle anlatabiliriz.

bir film izlediniz. filmin 80.dk'da başrol oyuncusu öldü.
daha sonra bir kağıda filmin 80.dk'sında başrol oyuncusu ölecek yazdınız e filmi ikinci kez izlemeye başladınız.

başrol oyuncusu siz yazdığınız için mi öldü ?
  • canseven  (12.02.13 22:06:36) 
(bkz: izafiyet teorisi) düz mantıkla hareket ediyorsunuz, zaman bizim için doğrusal (geçmiş, şu an ve gelecek) olabilir, ama tanrı için olmayabilir, tek bir noktadan ibaret olabilir, yamulmuyorsam kuranda, allah için geçmiş de gelecek de hepsi birdir ve yaşanıp bitmiştir şeklinde ayet varıdı... böyle düşünebilirsiniz, evde ben de bu düşüncenin aynısını kullanıyorum..


  • madik atak  (12.02.13 22:10:13 ~ 22:14:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.