[]

askerliğini kısa dönem yapmış olanlar bakın hele

acemilikte ve ustalıkta boş zamanları kıyaslarsak hangisinde daha büyük bir boş zaman var?

(askerlik yerine göre çok değişir ama genel bir bakış açısı istiyorum)

mp3 player yasak mı? acemilikte veya ustalıkta?
ilk kez askere giderken kitap götürürsem sorun çıkar mı?
kısa dönem olmanın gün içinde bir avantajı veya dezavantajı oluyor mu uzun döneme göre?
gececi diye bir olay varmış, sanırım gündüz uyuyup gece çalışanlara deniliyor, onun bir avantajı var mı? mümkünse o olmak istiyorum.

biliyorum askerde öyle her dediğin olmaz, sen daha bilmiyorsun, gidince anlarsın falan diyeceksiniz ama ben genel olarak taktik istiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

 
bazı yerlerde bazı tiplere sırf gece nöbeti yazıyorlar. gececi o oluyor galiba. iflahın sikiliyor gecenin bir saati kalkıp nöbete gidince. gündüz uyuma diye birşey ben duymadım. koğuş kalk saat kaçtaysa o saatte kalkar herkes.

acemilikte boş vakit yok. kitap falan götürme, komik olur. ustalıkta boş vaktin olur duruma göre, müzik de dinlersin, kitap da okursun bölük komutanı izin verirse okumana.

kısa dönemlerin avantajı çavuş olması. onun dışında tamamen yerine göre. bazı yerlerde komutanlar kısa dönemleri sever, bazı yerlerde sevmez. bazı yerlerde uzun dönemler saygı duyar kısa dönemlere, bazı yerlerde gıcık gider. şans tamamen.
  • smoothcriminal  (12.02.13 17:48:14) 
mp3 player yasak. gizliden götürebilirsin yakalanmadığın sürece sorun yok.
kitap götür. acemilikte 1 kitap ustada 2 kitap okumuştum. acemilikte akşamları ve haftasonları bol bol okursun.

kısa dönem olunca akıl gerektiren işlere yönlendirilebiliyosun büyük kışlalarda. okuduğun bölümle alakalı bi şey varsa mesela oraya yönlendiriliyosun veya yazıcı falan yapıyorlar. ortaokuldan üst eğitim seviyesi olan herkes çavuş olabiliyor. çavuşluk da yarrak kürek bir şey kolluk tuttururlar. bi sike yaradığı yok. acemi birliğinde olursan havan olur sadece acemilerin yanında o kadar.

gececi mececi her yerde olan şeyler değil öyle seçim şansın da yok. iyi bir şey de değil. gece kalkıp tören alanının sulamasından sorumlu bi eleman vardı sikiliyordu resmen. gecenin ayazında dışarda sabaha kadar çalışıyodu. hiç heves ettiğin gibi bir şey değil.
  • durdenist  (12.02.13 17:51:42 ~ 17:54:39) 
kpss'ye başvurup girebilir miyim acaba askerlik sırasında?

bu arada ingilizce öğretmeniyim, rutin işlerden kaytarmak için acaba subaylara ve komutanlara çocukları varsa ingilizce ders vermeyi teklif edeyim mi işe yarar mı?
  • thracian  (12.02.13 17:52:32) 
Öncelikle, herkesin askerliği farklıdır. O yüzden kesin şu kesin bu olur demek abes olur.

Acemilik-Ustalık kıyaslarsak. Acemilikte hep eğitim olacağı için uyandıktan sonra uyuyana kadar paso bir şeylerin eğitimi olacak. Eğer eğitimde değilsen de hamam sırası, yemek sırası, berber sırası gibi sıralarda vakit öldürüyor olursun. Ustalıkta da yerine ve görevine göre değişir. Orduevi'nde yapan bir arkadaşım çok sıkıldım kitap götür dedi. Bense kitabı götürdüğüm gibi dokunamadan getirdim.

Mp3 çalar, cep telefonu, vs. Bunlar yine acemilikte yok, usta birliğine göre de var olabilir. Sen yine de götürme. Baktın ortam müsait, çarşı izninde dandik bir şey alırsın. Zaten ortam rahatsa uzun dönemlerde elektronik aletlerin envayi çeşidi olur.

İki arkadaşım eğitim raporları yazmak için gececi olmuştu son 1 ayda. Gündüz uyuyup gece çalışıyorlardı. Valla en kebap şey. Komutan yüzü görmezlerdi (ki bu askerlikte çok önemli bir şey). Çünkü bir komutan seni boş gördü mü sen niye boş geziyorsun diyip bir şey kilitleme riski yüksektir. Eğer böyle bir fırsatın olursa hemen atla derim.

Valla askerlik şans işi, ben gittiğimde yazıcı olma, dötünden kan alırlar, senden önceki yazıcı firar etti falan dediler. Beni de şansa yazıcı seçtiler, birliğin işlerini takır takır halledince ben, son haftalarda çift çarşıya çıkar olmuştum.

KPSS için, sınav izni alabilirsin sanırım, en kötü 12 gün izin hakkın oluyor, ondan kullanırsın. Yine birlikten Türkçe öğretmenimiz vardı. Okuma yazma bilmeyen askerlere eğitim veriyordu. Dersler sırasında rahat oluyordu. Ama komutan çocuklarına çok bulaşma derim.
  • bazilika  (12.02.13 17:58:01 ~ 18:02:03) 
kpss için izin veriyorlar, yanına kitap alabilirsin zamanın olursa okursun. onun dışında herkesin askerliği farklıdır o yüzden fazla kafa yormadan gidin yapın gelin :)


  • nuisance  (12.02.13 19:23:16) 
Mamakta kısa dönem yap..Gececi'de gece acil manga tutanlar yada gece hep nöbet tutanlar (yani kendilerine hep gece nöbet yazdıranlar).Usta olunca devre boşluklarında çok vaktin olur.mp3 yada kitap göze sokmassan serbestti,kısa dönem izinle beraber 5,5 aydan daha kısa gerisi sana kalmış.


  • ysdtylmz  (12.02.13 21:58:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.