[]

dans ayakkabısı

sevgili jennifer lopez
bu kardeşiniz latin danslarına merak saldı ve kursa yazıldı. dans hocası dedi ki, hareketleri doğru ve daha kolay yapmanız için, ayrıca aynada kendinizi izlerken daha estetik görünüp gaza gelmeniz için dans ayakkabısı alın. bir araştırdım ki dans ayakkabısı denilen şey özel yapılırmış ve 140-150 tl civarındaymış.

maymun iştahlı ve hatta cimri olan ben, ne kadar devam edeceğim bile belli olmayan bir heves için o kadar para harcamaya kıyamadım.

bu iş ucuz yollu nasıl halledilir. bilekten bağlı ve bantlı ve en fazla 3-4 parmak topuklu bir ayakkabı işimi görür aslında. sadece az topuklu olması lazım ve kum saati şeklinde topuk olacak. (salsa ayakkabısı olacak, tango için değil)

söyle ucuz yollu dandik ayakkabı satan yerlere bakayım dedim ama yazlık sezon olmadığı için acık ayakkabı yok hiç biryerde. gece ayakkabısı tarzı bişey olduğundan onlara da baktım ama onlar da çok yüksek topuklu. dans ederken bileği sakatlamanın alemi yok.

bir de sanırım bu ayakkabıların özelliği tabanın kumaş kaplama olmasıymış. aldığım ayakkabının altına süet vs bişey yapıştırtsam olur heralde.

lokasyon: izmir.
bütçe: max 50 tl

 
altına süet yapıştırırsanız olmaz. sağlığınızla oynamayın. düzgün bir ayakkabı alın ayakkabıyı alırken de şöyle düşünün: eğer gün gelir dansı bırakırsanız elinizde özel günlerde(düğün, nişan, parti vs.) giyilebilecek rahat bir ayakkabı olacak. ayakkabınızı bu şartları da gözönünde bulundurarak seçerseniz avantajlı olacaktır sizin için. dans ayakkabılarını düğün gibi özel günlerde giyen ve çok rahat ettiklerini söyleyen insanlar tanıyorum.


  • moneres  (12.02.13 13:24:46) 
hayır herhangi bir ayakkabının altına süet vs yapıştırırsan dans ayakkabısı elde etmiş olmazsın. her ayakkabının altı da süet olmaz, deri de olabilir.
dans ayakkabısının en önemli özelliği tabanın esnek olması. özellikle salsa ayakkabılarını burundan kıvırınca rahatlıkla geriye katlanması gerek. hiçbir normal topuklu ayakkabıyı o derece kıvıramazsın.
childdevelopmentresources.files.wordpress.com şunun gibi katlanması gerek. düzgün bir görsel bulamadım, fikir vermesi açısından düşün.
dans ayakkabılarının özelliği senin ayağınla hareket edebilmesi. normal topuklu ayakkabıda ayağın ayakkabının şeklinde hareket eder.

bu yüzden ya yere çok yapışmayan tercihen dans için üretilmiş spor ayakkabısı kullan ya da bir dans kursuna sor, onlarda genelde kullanılmış ayakkabılar olur, ödünç verebilirler.


edit: dans ayakkabılarını normal hayatta giymek eğer düzgün yürümüyorsan ayakkabıda deformasyona sebep olup düzgün dans etmeni de engelliyormuş. eğitmenimin yalancısıyım.
  • goldentitan  (12.02.13 13:28:58 ~ 15:20:00) 
normalde de giyersin ki bence bu ayakkabıları. çok güzeller. kıy bence paraya. 150 lira yahu! kursa ne kadar veriyorsun zaten, buna mı kıyamadım (:


  • girl in a coma  (12.02.13 14:11:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.