[]

bu harddisk ölmüş mü?

selam, bilgisayarda yaklaşık dört senedir aynı hdd'yi kullanıyorum. en son bir sene önce format atıldığında da çok fazla bad sector vardı.

son olarak önceden yüklediğim bir oyunu açmaya çalıştığımda ekran görüntüsü bozuluyor. 15-20 saniye bilgisayar donuyor ve tekrar başlatıyor kendini. ama internetteyken herhangi bir sorun yok. görüntü bozulduğu andaki fotoğrafı ve bilgisayar kendini tekrar başlattıktan sonraki hatanın ekran görüntüsünü koydum.

bu sorun kesinlikle harddiskten mi kaynaklanıyor yoksa ekran kartı da olabilir mi? nasıl anlarım?

i46.tinypic.com

i46.tinypic.com

 
ikinci resme göre ekran kartı gibi.

hdd'den ses geliyor mu?
  • cari kacik  (11.02.13 22:50:12) 
bilgisayardaki harddiskte fazla bir ses yok ama harddisk normale göre biraz daha sesli ve yavaş çalışıyor.

harici hdddeki yüksek çözünürlüklü filmleri sorunsuz izleyebiliyorum ya da internette video izlerken de bir sorun yok.
  • leans  (11.02.13 23:06:44 ~ 23:08:31) 
şimdi bccode 166 denilen nane donanım uyumsuzluğu (sürücü problemi vs.) veya bad sector'den de kaynaklanabiliyor imiş.

bu durumda benim önerebileceklerim:
1) tüm sürücüleriniz (anakart ve ekran kartı öncelikle) güncellemeniz
2) bios güncellemeniz
3) diske low level format atarak bad sector'ların bir nebze üstesinden gelmek.
4) windows update'lerden eksik olanları tamamlamak.

2-3-1-4 sıralamasıyla yapın. ya da sadece 3'ü de uygulamak da bi alternatif.
  • cari kacik  (11.02.13 23:13:24 ~ 23:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.