[]

31 yaşından sonra dil öğrenilir mi

fransızca öğrenmeye çalışıyorum ama çok zorlanıyorum, normal mi? ne yapmam lazım eski metodlar işe yaramıyor. kurallar kelimeler hiçbir şey aklımda kalmıyor.
(iyi düzeyde ingilizce-almancam var, eskiden yetenekliydim)



 
niye ogrenilmesin hocam, bizim millet 1-2 yil icinde tum beyin fonksiyonlarini kaybedecegine inaniyor.


  • Golgi  (11.02.13 21:51:10) 
öğrenirsin hatta ben bile öğrenirim, dile yatkınlığım pek yoktur. ama bi yerden sonra, beyin elastikliğini kaybettiğinden falan diyim, sen anla, sanki bazı şeyleri bazı şeylerin üzerine yazıyor gibi hissediyor insan. öyle olunca kötü.


  • kargn  (11.02.13 21:59:32) 
60 yaşından sonra zor oluyormuş(Evet o yaşta bir öğrencim vardı kendisinden duydum).


  • teodosic  (11.02.13 22:01:26) 
Böyle bir zihniyet sadece bize mi özgü ? Bu duyuruyu açmadan önce kendine sormalısın. Cevap "Evet" ise bitmiştir olay.

Metod konusuna gelirsek, kendine özgü bir metod bulmak, oluşturmak, keşfetmek gerekiyor. Benim sana önerim; alt yazılı fransızca film izlemek. (ingilizce, fransızca)
  • tuncaycafer  (11.02.13 22:02:18) 
Lisede bir tarih hocam vardı, 65inde italyan kültüre gidip bütün kurları bitirmişti. İtalyaya giderek, buradaki italyanlarla da pratik yapıyordu devamlı. Neden olmasn ki..


  • orange coffee  (11.02.13 22:05:13) 
babam 55 yasinda, ve gurcistanda bir projeye mudur olarak gitti, zorunlulugu olmamasina ragmen gurcuce ve rusca ogrendi. azim meselesi.


  • jemjumun intikami  (11.02.13 22:08:41 ~ 22:09:32) 
dil her yaşta öğreniliyor, ama yaş ilerledikçe biraz daha zorlandığını hissetmek normal.

çünkü daha gençkenki performansı arıyor insan.
şimdi başka yabancı dilin olmadan başlamış olsan, böyle hissetmezdin.

ortaokul-lise dönemlerinde yabancı dil öğrenenler 30'larına yaklaşınca eskisi gibi öğrenemediklerini hissederler genelde.
elbette yaşın etkisi var dil konusunda.
ama sadece ayak uydurmayı zorlaştırıyor, öğrenmeyi imkansızlaştırmıyor.

biraz sabırlı ol, sonra düzelir.
  • blatta hiberna  (11.02.13 22:52:04) 
Merhabalar, forumdan öğrendiğim kadarıyla sizde fluenz french var. Eğer rahatsız etmezsem fluenzle ilgili bazı şeyler sormak istiyorum. hknyvz@gmail.com a sizinle iletişime geçebileceğim bir e-mail yollarsanız çok memnun olurum.


  • hknyvz  (29.06.13 17:37:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.