Giriş
(4)

Osmanlıca'mı geliştirmek istiyorum...

huor elensar
Merhabalar. Osmanlıca'sını geliştirmek isteyen bir yakınım var, yardımcı olmanız umuduyla burada da paylaşmak istiyorum."Osmanlıca bilen birini arıyorum. Osmanlıca seviyem orta. Daha önce iki kuru bitirdim. Yaklaşık 4 yıl önce olduğu icin tekrar etmediğimden dolayı eskisi gibi hızlı ve iyi durumda d
Merhabalar. Osmanlıca'sını geliştirmek isteyen bir yakınım var, yardımcı olmanız umuduyla burada da paylaşmak istiyorum.

"Osmanlıca bilen birini arıyorum. Osmanlıca seviyem orta. Daha önce iki kuru bitirdim. Yaklaşık 4 yıl önce olduğu icin tekrar etmediğimden dolayı eskisi gibi hızlı ve iyi durumda değilim. Tekrar kurs yerine, benimle beraber matbu metinleri okuyabilecek yer yer dilbigisi, kelime tekrarı gibi çalısmalar yapabilecek birilerini arıyorum. Yas, cinsiyet vs. hiç fark etmez. Amacım dildeki yanlışlarımı görmek ve osmanlicami ilerletebilmek."

Bir bilenin yardımcı olabilmesi dileğiyle. Selamlar.
0
huor elensar
(11.02.13)
osmanya'ya git.
edit: eehehe :|
0
alikavazinmahmut
(11.02.13)
osmanlıca öğrenmenin en iyi yolu okumaktır.

osmanlıca ve bugünkü alfabe ile yazılmış iki metini alacak, karşılaştırarak okuyacak. osmanlıca sonuçta ayrı bir dil değil. bence hiç gerek yok öyle atraksiyonlara.

eskli kelimeleri öğrendikçe zaten okuması ilerler. sonuçta metinden ve anlamdan yola çıkarak, biraz da tahmin yoluyla okunur osmanlıca metinler. dil bilgisi kuralları yardımcı olur tabi de arapça grammer falan giriyor işin içine. pratik yaparak gitmek en iyisi.
0
bihaber
(11.02.13)
hayati develi osmanlı türkçesi kılavuzu 1
çok güzel anlatır kademe kademe de okumanızı geliştirir
0
ceoz
(12.02.13)
neredesiniz?
0
shi aila
(12.02.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.