[]

Bir hayalim var!

Bu şekilde dil öğrenemezsin'den ziyade, soruma çözüm bulmaya çalışırsanız mesut olurum.

Diyelimki, ben "insight" kelimesini öğrenmek istiyorum,ama bir türlü öğrenemiyorum.
Şimdi benim derdim şu, içinde "insight" kelimesinin geçtiği bir yazı okumalıyım. Ne ile alakalı olduğu önemli değil. Sadece 2-3 kere "insight" kelimesine bir yazıda rastlayayım benim için kafi.

Bu amacıma ulaşabilecek kadar teknoloji gelişti mi? Google'da nasıl bir arama taktiği ile bu emelime ulaşabilirim?

Sevgiler,
Herşeyi soran adam

 
insight kelimesini pdf olarak aratabilirsin. Ama çok teknik şeyler de gelebilir.


  • whoosie  (11.02.13 20:21:33) 
Onun yerine çok okursan genel olarak, o zaman bir sürü kelime öğrenirsin. Internette Insight kelimesinin olduğu milyarlarca döküman vardır hepsi farklı konularda, pek faydalı oalcağını sanmam.


  • roket adam  (11.02.13 20:28:04) 
yazı değil de insight in a sentence diye aratınca bazı sözlukler bir sürü cumle veriyor içinde insight geecen.
bu iyi bir yol kelime ogrenmek için.

  • partizan  (11.02.13 20:45:01 ~ 20:45:13) 
cambridge veya oxford'un advanced seviye sözlükleri var. (basılı ve internette)

bu sözlüklerde kelimenin örnek kullanımını içeren cümleler var. bunları iki üç kere okursun. sonra bir tanesini yazarsın defterine. aynı kelimeyi kullanarak bir cümlede sen kendin kurarsın. sonra ara ara bu defterde örnekleri okursan canavar gibi kelime öğrenirsin.

diğer yol olarak tek bir kelimeye takılmadan okuma yaparsan bir süre sonra güzel kelimeler öğrendiğini fark edeceksin.
  • bihaber  (11.02.13 21:13:58) 
tam aradigin gibi bi kitap gormustum optimum dnr da enn fazla 2 hafta once. maalesef yazarini ismini cismini hatirlayamiyorum. ama yazari turktu. herhangi bir kitabevine gidip yabanci dil bolumunu karistirirsan bence bulursun..


  • cassidy fairylady  (11.02.13 21:28:41) 
aradığın şey tam olarak şu www.vocabulary.com
istediğin kelimeyi yaz, sağ tarafta gazetelerden vs. alıntılar görüceksin, hatta istersen News/Medicine/Science/Business/Arts/Culture/Sports/Fiction/Tech olarak da ayrılmış..
tüm yazıya üstüne tıklayarak ulaşabilirsin..
ayrıca kelimelerin anlamlarını çok güzel açıklıyo kökenini, eş anlamlılarını, günlük hayatta kullanım şekillerini..
kolay gelsin
  • babamasoliimbananickaldirsin  (11.02.13 23:19:49) 
british national corpus var. bi kelime yazıyorsun, onun geçtiği bi sürü cümle çıkartıyor.


  • atrophy  (12.02.13 08:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.