[]

Kısa süreli ekran kararması ve esrarengiz cızırtı...

Bilgisayarımda ekran 1 saniyeliğine gidip geliyor. Herhangi bir kitlenme, hata mesajı, kapanma vs olmuyor. Ancak akabinde kasada nereden geldiğini tam olarak tespit edemediğim yüksek sesli bir cızırtı başlıyor. ( soundcloud.com )Ses GPU veya PSU'dan geliyor gibi geldi bana ama dediğim gibi, emin değilim. Yönlendirmiş olmayayım...

Cızırtı genelde 1 dakika içersinde kesiliyor. Bazen cızırtıyla birlikte CPU fanı, GPU fanı ve diğer fanlar boostlanıyor; CPU ve GPU ısıları 60 derecelere çıkıyor. Yaklaşık 1 dakika içinde normale dönüyorlar.

Bütün bunlar öyle bilgisayara aşırı yüklendiğimde filan da olmuyor. Mesela geçen gün film izlerken oldu. Öyle bilgisayarı kasacak bir şey yapmıyordum. Yani problemin o sıradaki işlem yüküyle pek bir alakası yok gibi.

Bilgisayarı yeni toplattım. Parça garantisi var ancak dediğim gibi sorunun nerede olduğunu anlayamadığım için hangi parçayı garantiye yollamalıyım bilemiyorum. Hatta yollayıp yollamamam gerektiğinden de emin değilim. Belki bir şeyleri yanlış yapıyorumdur, düzeltebileceğim bir şeydir filan...

Sizce sorun nerde olabilir? Çözmek için ne yapabilirim? Çok moralimi bozdu bu hadise.


Bilgisayara ait bazı özellikler:

750 Watt PSU
Gigabyte GTX 670 (4gb)
Intel i3770K işlemci
32gb ram
1ssd
1hdd
Hdmi bağlantı ile led monitör kullanıyorum.
Bilgisayar ve monitör 1000Va'lık kesintisiz güç kaynağına bağlı.

 
Acaba ekran kartı driverinda bir problem olabilir mi ? Öyle gibi geldi bana. Cızırtıyı açıkcası bilemedim, monitor cızırtısına da benziyor fan cızırtısına da.

Driverları tekrar yüklemeyi bi dene bakalım.
  • saiko  (11.02.13 19:47:18) 
cızırtı sadece gpu'da olsa cpu'nun fanına etki etmesi bana biraz mantıksız geldi.
psudan şüphelenirdim ben olsam. voltaj dalgalanması tadında bir şeyler oluyor gibi.

  • ready2strike  (11.02.13 19:50:03) 
Valla oyun moyun açtığımda bir sıkıntı çıkarmadı ekran kartı. Driver problemli olsa çalıştırmaması gerekmez mi? Güncellemeleri filan da tam zaten.

Cızırtı monitörden veya fandan gelmiyor. Kontrol ettim. Büyük ihtimalle psu...

Bu anlattığım olayın ardından sürekli bir cızırdama hali baş gösterdi. Fakat kayıttaki kadar yüksek sesli değil. Belli belirsiz... Windows açıldığında başlıyor. Bios'tayken filan yapmıyor...
  • youkoso hitori bocchi  (11.02.13 19:52:32 ~ 19:56:43) 
@ready2strike

Fekat kesintisiz güç kaynağı kullanıyorum. Voltaj dalgalanması nasıl olabilir?
  • youkoso hitori bocchi  (11.02.13 19:53:54) 
yok yani sizden veya güç kaynağı kaynaklı değil, psu'nun ondan aldığı elektriği kendi içinde diğer bileşenlere iletimi/dağıtımında bir şeyler oluyor gibi demek istemiştim. yanılıyor da olabilirim.


  • ready2strike  (11.02.13 19:56:21) 
ben de ondan şüphelenmekteyim. 2-3 hafta oldu olmadı alalı halbuki.


  • youkoso hitori bocchi  (11.02.13 19:58:13) 
Ha bi dakka bak, anakarttan da şüphelen bakalım, anakartın vrmlerinde problem olmasın ?


  • saiko  (12.02.13 21:29:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.