[]

guney fransa gezi plani

sevgili guliver'ler
mart sonu nisan basi itibariyle guney fransa'da 1 haftalik bir gezi plani dusunuyorum tek basima. hedef kentler lyon, monaco, cannes, nice ve marsilya. daha once buralari tecrube etmis arkadaslar optimal bir rota/harcanacak gun/kalacak yer/ulasim (kisacasi her turlu oneriye acigim) onerisi yaparsa super olur. paris'ten basliyorum yolculuga.
tesekkur ettim simdiden


 
marsilya'ın pek bi olayı yok sanırım. gitmene dahi deymebeilir. bi de monaco'dan nice'e 1 euroluk otobüsler mevcut 35-40 dkkada gidiyor. benden bu kadar


  • merkezefendi  (11.02.13 19:13:25) 
geçen haziran ortasında neredeyse aynı rotayı toulouse-avignon-aix en provence-marsilya-nice-cannes) ben de uyguladım. rota tren yolundaki duraklarının sırasına kalmış. ulaşım için tren yolunu tavsiye ediyprum tabii ki. o mevsim oralar biraz rüzgarlı olabilir üzerine mevsimlik bir şeyler al. harcanacak para tamamen senin ne yaptığına bağlı. süpermarketten baget alıp arasına domates yeşillik ton balığı koyup günde 10 avroya da doyabilirsin, her öğünü restoranda geçirip günde 60 avroya da doyabilirsin. kalacak yer için nice'te hotel baccarat vardı. 8 kişilik dormda kalmıştım. bilgisayarlar güzel, internet falan beleş, mutfağı var, tren istasyonunun (nice-ville) dibinde. nice için 2 gün diyorum. cannes için öğleyin gidip akşam ayrılsan eksiklik hissetmezsin. marsilya'da ilginç kiliseler, müzeler, semtler (le panier) falan var eğer seviyorsan bir gününü ayırabilirsin sabahtan akşama. monaco da bir gün sürer muhtemelen. lyon'a gitmedim ama paris'e rakiptir doğunun parisidir şudur budur 2 gün ayırabilirsin. bi de yanına çok ağır çanta alma çok zor oluyor. tek pantolon tek ceket 2 tişört 1 gömlek yeter artar. daha soracakların varsa bildğim kadar cevaplayayım.


  • i ve been mistreated  (11.02.13 19:30:45) 
@i ve been.. ben de baccarat'ta kalmıştım resepsiyonist kızlar çok güzellerdi:)

ayrıca makarna+şarap günü vardı sınırsız şarap sınırsız makarna 2 euroydu sanırım ya da en fazla 4. ama o bölge biraz göçmen bölgesi olduğundan gece tehlikeli olabilir demişlerdi nice'te tanıştığım kızlar. 1 gün kalmıştım bi olay gelmedi başıma tabi.
  • merkezefendi  (11.02.13 19:49:07) 
çok teşekkürler öncelikle. bir sorum olacak otobüslerle alakalı olarak. saatleriyle ilgili bir bilginiz var mı? eğer gece 11-12 gibi de varsa ulaşım imkanı tek şehirde kalıp günübirlik gezeyim diyorum. marsilya'yı da çıkardım rotadan, tek başıma olacağım için sürekli yer değiştirmeye motivasyonum olmaz herhalde.


  • yigitovic  (11.02.13 22:01:48) 
Nice'de konaklama için Lou Souleou'yu (Booking.com dan bakabilirsin) tavsiye ederim fiyatı konumu oldukça uygundur.

Nice'den Monaco ve Cannes'a tren ile gidebilirsin (Ortalama 20 dk.)zaten pek saracak yerler değil ikisine de yarım gün rahat rahat yeter.

Nice gitmişken Eze Village'ı mutlaka gör (Biraz zahmetli gitmesi ama değer otobüs+yürüme)
Grasse de parfüm fabrikaları var ilgini çekerse tavsiye ederim yoksa başka bir numarası yok.

Marsilya'dan da uzak dur bokum gibi yer.
  • catamenia  (12.02.13 09:36:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.