[]

afs?

bu afs denilen şey (yurt dışında 1sene okumak) tam olarak nedir hangi öğrenciler gidebilir anlatabilir misiniz?




 
yazılı sınav ve mülakattan geçen öğrencileri gönderirler (ben lisedeyken böyleydi, bilgilerim eski olabilir) lise son sınıf için gider gelirler bi sene, aile yanında kalınır genelde.


  • kediebesi  (11.02.13 16:20:44 ~ 16:21:08) 
anladım ama buna nasıl katılabiliriz?ne tür soruları olan bir sınav mülakat? bunları merak ediyorum ben


  • keegan  (11.02.13 16:23:11) 
sınava başvuracaksın işte, paranı yatıracaksın.
genel kültür/bilgi sınavıdır, sonuçta başarılı öğrencileri göndermek isterler faydalanmaları için. mülakatta da afs nin kurallarını iyi bilmene, bunlara ne kadar uyumlu göründüğüne bakarlar. (içki yasak, araba kullanmak yasak, böyle hatırlıyorum ben) mülakat aşamasına çok insan kalmaz ve genelde bu noktada torpil dedikoduları döner.
geçemeyince tabi paranı geri vermezler :D
  • kediebesi  (11.02.13 16:26:07 ~ 16:29:29) 
yurt dışına gönderen kurum kimdir ? milli eğitim değil sanıyorum.

yabancı dil konusunda ne derece arıyorlar ?

teşekkürler.
  • kulustur  (11.02.13 16:29:12) 
www.afs.org.tr
şuraya bi bakabilirsiniz. aradan 15 yıl geçtiği için hafızam beni yanıltmasın ama sınav zaten ingilizce.
hatta öncesinde toefla girmişim annemin dediğine göre bak unutmuşum :D
yeterlilik aranıyor yani evet. yeterlilik derecesi de düşük değil aklımda kaldığına göre yani iyi ingilizce istiyorlar.
türk kültür vakfı ve afs nin ortak çalışması olmalı. afs nin de herhalde eğitim bakanlığı ile ilgili anlaşmaları vs vardır.
  • kediebesi  (11.02.13 16:33:17 ~ 16:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.