[]

Mobilya

Merhaba iç tasarım guruları, yakın zamanda mobilya almak için tasarımlarının güzelliği sebebiyle alfemo ve doğtaş'a bakındım. Yalnız sözlükteki yorumları görünce tırsmadım değil.

Yatak odası ve oturma odası takımı alınacak. Aşağı yukarı 6000 TL civarı bir limit var. İkea'dan almak daha mı mantıklı? Elimde kalır mı ikea'dan aldıklarım?


 
ikeada bir ikili koltuğa 1000-1500 civarında para verebilirsin bilgin olsun. Elinde de kalmaz eğer sağlam birşey alırsan.


  • interview with the vampire  (11.02.13 14:28:39) 
ikeadan aldıkların elinde kalmaz rahat ol. ayrıca iç tasarım olayını adamlar iyi çözmüşler, şöyle ki;

az yerle çok eşya sığdırma prensibi var heriflerde. bir çok gözü etkili bir şekilde kullanabiliyorsun. haa bir de diyelim yarın aldığın yatak odasının kapağını beğenmedin veya birşey oldu. ölçüler standart gidiyorsun aynı ölçülerde farklı modeller de alabiliyorsun kendine göre modifiye ediyorsun bir nevi...

oturma grubu için ise tek bir yere bağlı kalma ama. gez bence.. sonuçta para veriyorsun..
  • 4530 merkez  (11.02.13 14:31:46) 
ikea'da her ürün gurubu malesef aynı kalitede değil. içmimar olarak tavsiyem ikea'dan mekanizmalı ürünler almamanız. içinde mekanizması, hareketli parçaları olan çekyat, gardrop gibi ürünlerinde sorunlar yaşanıyor.


  • moneres  (11.02.13 15:18:35 ~ 15:20:34) 
moneres'in de dediği gibi ikea'da her ürün aynı kalitede değil.dayanıklı olanları da piyasada satılanlarla aynı fiyatlara gelir ancak bu noktada seçim sizin zevkinize kalıyor.
şahsen ben,x mobilyadan takım halinde y yemek odası,z yatak odası takımı almayı tercih etmem.kendi kişisel alanımı farklılaştırabilmek adına ikea daha cok secenek sunuyor.

tüm bunların dısında, doğtaş iyidir.hem servis hem kalite açısından.
  • demoniclewinsky  (11.02.13 15:57:10) 
Özellikle Doğtaş mobilyanın teslimatı çok geciktirdiğini söylemiş herkes. Mağazasından mağazasına değişiyor mudur? Değişiyorsa hangi mağazadan almak gerek?


  • alicia_dominica  (11.02.13 19:18:04) 
ben doğtaş'tan ürün almadım ama bi sürü arkadasım aldı,gayet sıkıntısız oldugunu da anlatmıslardı.
ben tasarım açısından da beğeniyorum.

bazı ürünlerde stoklu çalışmıyorlarsa,sipariş verildiği zaman üretim yapılıyorsa süreler uzayabilir ama ben tepe mobilya'dan basit bir dolap alırken bile 1 ay süre istemişlerdi.doğtas'ın sürelerini bilmiyorum.
mağazadan mağazaya değişen bir durum oldugunu sanmıyorum,üretimle alakalıdır diye düşünüyorum.
sormak lazım tabi.
  • demoniclewinsky  (11.02.13 21:44:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.