[]

mega hafıza?

8 yaşındaki yeğenimi mega hafıza kursuna gönderme gibi bir düşüncemiz var. fakat nasıl olur, bir sıkıntı çıkar mı, öngöremediğimiz bir problemle karşılaşır mıyız, yan etkisi vb. bu konularda bilginiz ve fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.




 
Bana göre hiçbir düzgün yanı yok o kursların.
Çevremde konuştuğum insanlarda aynı şekilde düşünüyordu. 90'lardan beri olan, dolandırıcı kurslar bunlar..

Bir insana "araba" kelimasini "bir adam bir gün yolda yürüyormuş, çok yorulunca yolun kenarına oturmuş.. nasıl devam edeceğim derken yoldan hızla geçen bir aracın içindeki arap'ı görmüş.. arkasından 'arap aaaa' diye bağırmış.. işte 'araba' " gibi yöntemlerle öğretse ne olur öğretmese ne olur? (Bu örneği şu an salladım.)

Daha doğru yolları deneyin bence..
  • quaker  (11.02.13 09:51:12 ~ 09:51:49) 
sakın yapmayın öyle bir şey. hani şu tvlerde dan-çın kelimesini zindanda zincirlerini parmaklıklara vurup dançın sesi çıkardığını söylüyordu. yani bu kadar şeyi ezberleyip dançın kelimesinin zindan olduğunu öğreniyrsun. saçmalık.
aşağıda sözlükten aldığım bir alınttı var. burada da yeni nesil kelimesinin ingilizcesini öğretiyorlar.

"elinde bastonuyla yaşlı bir adam yürürken üzerinde pankçı, dazlak resmi olan bir poster görür ve posterin altında "yeni nesil" yazar. adam bastonunu sallayarak "bu muymuş yeni nesil? bundan olsa olsa poster iti olur!!!" der. yani neymiş, poster iti yeni nesilmiş*
sonra kuş, kümes hayvanı anlamına gelen fowl kelimesini, fol yok yumurta yok deyimiyle "çizerek" anlatmıştı...
gelir anlamındaki revenue... bir adam gelirini revani satarak kazanır...
hala unutamıyorum!"
  • ground  (11.02.13 11:00:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.