[]

otomatik vites araçta geri kaydırma

otomatik vites honda jazz kullanıorum eski kasa yokuşta D vitesteyken yani normal modda unutup sürekli geri kaydırıp park yapıorum zararlımı bu arabaya?
bide kaymaması gerekimiyormu bu arabaların D viteste yokuşta freni bırakınca?



 
kaymaması için artı bi özellik vardı adını hatırlayamadım.. ama geri salıp park yapman zararlı olmaz.


  • hope ender  (10.02.13 23:28:17) 
sarı sarıp kaydırmıyorum normal sürüş vitestesindeyken kaydırıyorum unutup normal sürüşte, R'ye almadan aslında kaydırmıyor diye söylemişlerdi ilk aldığımda..
hani araç çekilirken N ye alınmalıymış ya ne biliyim D deykende kaydırmak sanki zarar verio gibi kalmış aklımda

@redskul valla işte benimde ona aklım ermedi bugun normal viteste baya park ettim geri geri kaydırarak
  • eja  (10.02.13 23:32:40 ~ 23:33:31) 
Honda'larin eskilerinde aslinda tam da otomatik vites olmayan i-shift denen lanet bir sanziman var. Bu ne duz vites ne de otomatik vites, tuhaf bir sey. i-shift ise geri kaymasi cok normal, hatta kaydirmamak icin sol ayak freni yapmak lazim. Ayrica bu i-shift debriyaji da cok zorluyor, eger cok dur kalkli bir trafikteyseniz araba ziplamaya baslayabilir bir sure sonra durduk yere, aklinizda olsun.


  • crown  (10.02.13 23:34:38) 
2006 honda jazz ls 1.4 sport tam olarak i shift varmı bulamadım özelliklerde.. peki zarar vermişmidir motora bunu yapmak?
özelliklerde yazmıyor ama 2008 e kadar cvt imiş honda jazzlar

  • eja  (10.02.13 23:40:26 ~ 11.02.13 00:01:11) 
2008-2011 modeller i-shift şanzıman kullanır.
2008 öncesi ve 2011 sonrası modellerde cvt şanzıman var.
cvt tam otomatik şanzıman olup frene basılmadığı taktirde direkman ileri doğru meğillenir. geri kaydırmaz.

i-shift yarı otomatik şanzıman tipidir. manuel vitesi sizin adınıza değiştiren elektronik bir beyin diyebiliriz. bu tarz araçlarda geri kaydırmayı önlemek adına fren basıncını birkaç saniye (yeterlidir) devam ettiren hill-holder sistemi bulunur. bu sistem yoksa (varsada süresi dolunca) geri kaydırması normaldir ve şanzımana bir zararı yoktur.
  • enerjisiyle goz dolduran ofis elemani  (11.02.13 00:27:30) 
arabayı frenle durduruyorken hafif gaz ver sonra yavaşça frenden ayağını çek. kaymaz.


  • alexsandro de souza  (11.02.13 00:42:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.