[]

Ev sahibim bu yemekleri nerden buluyor?

Yeni taşındım ben bi' yere. Ev sahibi de aynı binada oturan ak saçlı bir dede. İlk günden beri beni sevmiş gibi davranıyor sağolsun kira indirimi, kolumdan tutup etraftaki esnafla tanıştırma falan. Taşınalı 2-3 gün oldu, ben evde yemek yapıp yemeye başladım ama ev sahibi ilk günden beri her akşam bana bir tabak yemek getiriyor. Utanıyorum, çok sağolun hiç gerek yoktu diyorum (cidden gerek yok, karnım zaten tok oluyor getirdiğinde) ama "o tabak sizde kalsın, ihtiyacım yok" dersem de ayıp olur. Adam kapıyı tıktıklayıp uzatıyo resmen tabağı. Eheh, canım Bergüzar amca. Neyse, sorum şudur; bu adam her yemek getirdiğinde 3-4 çeşit getiriyor. Örneğin dün getirdiği tabakta havuç rendesi, pilav, yeşil salata ve köfte vardı. Bugün getirdiğinede kuru pasta, kek dilimi, zeytinyağlı sarma, tatlı, börek ve poğaça var. 70-80 yaşında ve anladığım kadarıyla yalnız yaşayan bu adam, her akşam nerden buluyor bu kadar çeşitli yiyeceği de bana getiriyor olabilir yahu? Bir de ben nasıl kesebilirim bu döngüyü, bir sonraki yemek getirişinde "Ya Bergüzar amca ben yemek yapıyorum, çok sağol çok naziksin ama gerek yok artık" desem uygun olur mu? Olur olmadık şeylere tepki gösterebiliyor bu tonton dedemiz. Mesela ona ilk günden beri "Bergüzar Bey" diye hitap ediyordum "amca" falan laubali kaçar diye, azarladı beni geçen gün "ben senin yaşıtın değilim! amca diyeceksin dayı diyeceksin!" diye.




 
komşuların ona getirdiği yemekleri sana kakalıyor büyük ihtimal :)


  • thracian  (10.02.13 20:01:19) 
iyi yere dükkan açmışsın. benim komşular bir kere bile böyle bir şey yapmadılar, bütün şirinliğimle her gördüğümde selam veririm ama tık yok.

soruna cevabım; amcacım formuma dikkat ediyorum, akşamları yemiyorum artık, ya da işyerinde çıkmadan yedim, ya da akşama arkadaşlarla yiyeceğiz dersin bir kaç kez. anlar haliyle diyorum.
  • [silinmiş]  (10.02.13 20:05:16) 
vay amk melek gibiymiş adam bence hiç bozuntuya vermeden al yemekleri. bi kenarda dursun, biz gece yarısı yiyecek yemek arıyorduk, kuru ekmek yiyorduk acımızdan sabahladığımızda aq


  • kamera motor  (10.02.13 20:06:09) 
abi her akşam getirdiği yemeği alırsam da bir süre sonra "bu çocuk yemek yapamıyo heralde" diyip bana sıvı yağ, salam, ekmek falan verip "bak böyle ocağı açıyosun, koyuyosun sucukları tavaya tamam mı..." falan der. iyi niyetli tamam ama gerizekalı olduğumu da düşünmesin eheh.


  • hjarteblod  (10.02.13 20:08:29) 
olum bu adam sana niyetli olmasın lan? digat et kendine.


  • benjamin esposito  (10.02.13 20:08:56) 
bence adam iyi niyetli.
al sen.
adam iletişime geçiyor.
sende arada bir evine git.
amca da deme bence.
dedecim de.
hoşuna gider.
iyi niyetli adam işte.
yazık lan belli ki yalnız ve seni torunu gibi görüyor.
  • yapma volkan  (10.02.13 20:10:22) 
@benjamin, yok ya sanmıyorum. ehehe böyle sokaktan geçen adamı durdurup "bak bak, hjarteblod, bu da komşun yan binadan, memleketlin" diyip memleketlim olmayan biriyle tanıştırıyor, elektrik su parasını kendi ödüyor binada tek hat olduğundan, ikea'dan kanepe aldım kurulumuna yardımcı oldu 2 70'lik arkadaşını da alıp falan. niyeti öyle olsa uğraşmazdı heralde böyle.


  • hjarteblod  (10.02.13 20:11:42) 
aynen, ona gelenlerden kalanlar da sana kalıyor.

bi kaç akşam evde yokmuş gibi takıl. ses falan da yapma da evde ama açmıyo demesin. haftada 2-3 gün açmadın mı bi daha gelmez.
  • sttc  (10.02.13 20:12:24) 
sen ona yemek götür bir tabak, de ki ben de yemek yapıyorum her gün, bir kere de ben size getireyim dedim hep siz zahmet ediyorusnuz, yorulmayın ben zaten yapıyorum her gün yemek gibi bir şeyler söyle adama anlar belki.


  • april12th  (10.02.13 20:14:25) 
yazık la acıdım adama, iyilik yap la, şöyle güzel bi don al la sevinir ihtiyar.


  • benjamin esposito  (10.02.13 20:15:18) 
o gelmeden siz ona yemekle gidin bi akşam da belki döngü kırılır.


  • red g  (10.02.13 20:17:13) 
belkide seninle konuşmak takılmak istiyordur ona gelenleri sana verdiği büyük bir olasılık adam yaşlı kimi kimsesi yoksa senle sohbet etmek istiyorda olabilir.


  • basond  (10.02.13 20:18:06) 
yeni taşındınız ya, henüz yemek yapamaz işleri vardır diye düşünüyordur, kırmayın bence, bir kaç gün sonra tatlı, pasta bir şeyler alıp götürün, size de zahmet oldu yerleştim artık falan diyin.


  • pinking of you  (10.02.13 20:19:21) 
Erkek değilsen niyeti olabilir sana karşı dikkat et derim, burası türkiye.

Yaşlı ve yalnız yani daha ne olsun.
  • grimer  (10.02.13 20:22:11) 
@grimer, yok abi erkeğim. kız olsam bu ilgiden rahatsız olurdum ama muhtemelen. 5 vakit namaza giden bi' adamın "hmm şu bıyıkları yeni terlemiş ergen kiracıyı da ne düzerim ha" diye düşünebileceğini sanmıyorum. komik gerçi düşününce.


  • hjarteblod  (10.02.13 20:25:08) 
valla bir iki dogru cevap gordum dayanamadim yazayim dedim. millet yine mal mal konusmus.

yeni tasindigin ve ek olarak belki de ogrenci oldugun icin dusunceli davraniyor. uygun bir dille eve tamamen tasindigini, onceki yemekler icin tesekkur ettigini, artik senin de yemek yapmaya basladigini soyle. tabaklari dolu iade et.

edit: ananiza babaniza akrabalariniza sorun ogrenin boyle seyleri. yas ortalamasi 18 olan eksiduyuruya degil.
  • f_d  (10.02.13 20:36:20 ~ 20:42:32) 
melek gibi adammış valla kıskandım. bizim apartmanda hiç yok öyle biri 3 yıldır kalıyorum biri de kapımı çalıp sen öğrencisin deyip yemek getirmedi.


  • halitkin  (10.02.13 20:40:17) 
f_d +1 duyurudakiler ağaç kovuğundan çıktıkları için bilmiyorlar ama adet böyledir, komşuluk adabında komşunu gözetmek zorundasın hele namaz kılıyor diyorsun. tabakları iade ederken dolu ve ev yapımı şeylerle iade et, bazen sen o getirmeden götür falan en azından aç olmadığını anlar ve her gün yemek getirmek zorunda hissetmez kendini.


  • Elena  (10.02.13 20:51:01) 
Yazılmadıysa bir gün sen bir şeyler yapıp götür ondan önce davranıp. Hem zaten işin özü dolu gelen tabak boş geri gönderilmez hem de teşekkür etmiş olursun.


  • reyals  (11.02.13 00:52:04) 
öğrenciyim abi ben de. 2 tabak oldu evde, onları neyle doldurup vereceğim ki. sucuklu yumurta yapıyorum kendime, onu veremem ki. fırın da yok evde kek mek yapayım. ne yapayım sizce?


  • hjarteblod  (11.02.13 00:53:56) 
hazır mantı? aklıma bi bu geldi, yaşlı adama kızartma falan da verilmez heralde. çok kötü olmayanından bi hazır mantı al, sen de yersin hem ona da verilir heralde. ne güzel ev sahibin varmış. benimki kapıyı çok azıcık sesli kapasam gelip kızıyor, 80 küsür yaşında yaşlı diye bir şey de demiyorum ama haddini aşıyor bazen. adamın gönlünü kırmadan hallet işte.


  • april12th  (11.02.13 01:07:43) 
Yerini söyle, gerekirse biz gelir alırız yemekleri.


  • ilkinci  (11.02.13 02:30:12) 
ya bu adam ben evden ayrilirken her turlu ibneligi yapti bu arada, depozitomu da odemedi. 2.5 yil oldu. unutmadim berguzar amca. ben seni hic anlamadim. zaten 14 metrekare komurlugu, icine 2 musluk koyup ev diye kiraliyosun, dusununce orayi tutmam da senin kiralaman da cok sacma geldi. yine de umarim iyisindir, ben tekrar besiktas'a tasindim, bikac sokak otendeyim belki bi gun karsilasiriz, belki hatirlarsin. allah kabul etsin.


  • hjarteblod  (27.10.15 02:25:40 ~ 02:26:01) 
Oha! Gece gece yarildim :D Yediklerine say depozitoyu. :D


  • evrim halkasi  (27.10.15 03:20:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.