[]

kamp malzemeleri

şimdi, bu sene karadeniz'e kampa gitmeyi düşünüyorum. çadır çanta falan tamam. ama çalıçırpının üstüne koyup, yemek ısıtabileceğim kamp malzemeleri lazım. nelere dikkat edilir?




 
doğru anladığımdan emin değilim ama deneyelim.

dinamik bir kamp mı. sabit yerde kalmayacaksanız malzemenin ağırlığına dikkat edilir, teflonmuş ıvır zıvırmış olmasada olur, eğer ocak kullanmayacak ve ateş yakacaksanız kontrolsüz olur, ne yaparsanız yapın dibi tutacaktır kazırken metal tel kullanabilmek için teflondan vs kaçının. ancak alacağınız tavada teflon olmasından ziyan yok ama tencereler özellikle derinlerde buna dikkat edilebilir. köşeli değil de kenarları kavrımlı tencere bulursanız ideal olur. hani şu karıştırma çırpma kapları var ya köşesiz dipleri ile yan duvarlar kıvrılarak köşe yapmıyor ya hani. yanma tutma engeller. saplar metal olsun ama plastik kaplamalı olmasın, ateş bu kontrolden çıkıyor, biz büyük kullandığımızdan tencereleri yukarda telleri tutamacı olanları bulup ateşin üstüne karabinayla asıyorduk. tutma sapı olsun eğer 5 litreden büyükse. altı falan kesin is olacak kılıfmış poşetmiş bişey bulun her yere bulaşmasın. kapak mühim kapak olsun, ateşte asla ve asla düdüklü kullanmayın.

yok ben azcık yerim diyorsanız kişisel tencere setleri var 40 ile 200 lira arası mantıklıdır. yok o kadarına gerek yok derseniz kaynar suda ısıtılınca olan yemeklerden alır konserve ısıtır vs için bir kap alırsınız atılacak o da yeter. hatta kimi dye yemeğe hazır yemeklerde ısıtıcı torba var onu kırıp bekliyorsunuz. o da iş görür kısa süreli çözüm olarak.

kaç gün, ne amaçla, ne kadar büyük falan demediğinizden genel yardımım bu kadar.
  • wiillii  (10.02.13 19:56:28 ~ 19:56:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.