[]

Kısa dönem askerlik yapmak

şimdi her kafadan bir ses çıkıyor, kimisi yazıcı olma sakın başını kaldıramazsın işlerden diyor, kimisi yazıcı ol nöbetten kurtulursun kebap iş, birisi komutan postası ol diyor, diğeri aman diyim komutan posta uşak gibidir sakın olma diyor.

askerliğini bitiren arkadaşlara soruyorum, askerde hangi görev en rahat kebaptır? yada şuraya düşmezsin umarım çok fena orası dediğiniz bir yer var mı?


 
Eğitim çavuşu olma da ne olursan ol. Yazıcının rahat olması fiziksel olarak yorulmaması, ama gece gündüz demeden çalışması olası.


  • liquidcat  (10.02.13 10:12:26) 
komutan postası ol. rütbelilerin çok olduğu yerlerde ekseriya güzeldir.
ben kbrn idim (her asker kbrn olamaz). paso mıntıka yapardık sabah ilk 3 saat. sonrası yatıştı. 2 ay böyle geçti, sonra psikiyatri kliniğinde kantinci oldum. o da şahaneydi.

  • kargn  (10.02.13 10:38:55) 
lojman kantini :)
4 bina vardı, sadece onlara hizmet ediyorsun.. tek müşterin öğle saatlerinde ve akşam saatlerinde konutanlar, gündüzleri komutan eşleri ve çocukları..

dünya klasiklerini bitirdim askerde, o kadar boş vaktin oluyor
  • Ramiegovic  (10.02.13 10:41:08) 
Ben santralciydim avayip kafam rahattı nöbette tuttum ki bana koymadı hiç.


  • Sskywalkeremre  (10.02.13 11:00:42) 
dış posta ol,sivil takıl,akşama kadar gez dolaş. bu arada eğitim çavuşu olmamak için herşeyi yap diyebilirim.


  • essoist  (10.02.13 11:03:00 ~ 11:03:49) 
dış posta +1 veya silahlık. bu ikisinden şaşma.

neden dış posta? diğer askerlerle minimum etkileşim.. ama bunun bir bedeli var. akşam kışlaya, koğuşa döndüğünde o adamlardan kopuk olduğunu farkedersin. bunun haricinde silahlık da çok rahattır. bütün gün oturursun. yaptığın tek şey nöbetten gelenlerin silahını almak, nöbete gidenlerin silahlarını vermek. silahlığa başka askerin girmesi de yasak zaten. takılırsın kafana göre. kebap ;) benim gibi muhafız takımında olma da naparsan yap anasını satayım..
  • bilmemkacincinick  (10.02.13 11:17:15) 
hepsinden öte bazı yerlerde de seçme şansın olmayacağını da hesaba kat, komutan postası olacağım diye gider nöbet ağacı olursun.


  • ozmania  (10.02.13 11:54:23) 
şehir olarak nereler revaçta acaba ? : ))


  • sifirdokuzucuolanvarmi  (12.02.13 20:38:21) 
şehrin hiçbir önemi yoktur. önemli olan komutandır. evinin 100 metre ötesinde askerlik yaparsın ama komutanın manyağın tekidir, anandan emdiğin sütü burnundan getirir. ya da evinden çok uzaksındır ama komutanın çok kral adamdır. kral askerlik yaparsın. askere gidince ne demek istediğimi anlayacaksın. hangi şehir daha iyidir diye bi şey yoktur askerde.


  • bilmemkacincinick  (12.02.13 20:46:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.