[]

Şehir değiştirmek ve ikametgah işlemleri

Merhaba;

Yakın zamanda yeni iş için ilk defa İstanbul'a yerleşmek için geldim. Yeni bir ev tuttum; bugün su aboneliğini üzerime almak için niyetlenince "ikametiniz başka şehirde gözüküyor, İstanbul'a aldırdıktan sonra gelin" dendi. Pazartesi ikamet aldırmam gerek.

Şimdi

Bende sadece bir kira sözleşmesi var,
Başka bir fatura yok üzerimde.
Doğalgaz faturası alamam, ev merkezi ısıtma
Geçeceğim ev boş

Doğrudan Nüfus müdürlüğünde kira sözleşmesi ile işlem yaptırabilir miyim? İkamet aldırmak için ne gerekiyor bir anlatabilirseniz çok memnun olacağım. İnternette nereye baksam "üzerindeki faturayla beraber" diye bir ibare var fakat bende fatura yok. Zaten ikameti fatura için alıyorum.

 
sadece su aboneliğinde ikamet sorarlar, doğalgaz ve elektrik aboneliği alırken sözleşme yeterli. onların abonelik belgeleriyle de ikamet işleri halledilebilir (ilk faturayı beklemek çok saçma çünkü..)


  • calzoncillos  (09.02.13 18:05:10 ~ 18:05:35) 
eğer oturduğun evde biri hala oturuyor gözüküyorsa kira sözleşmen yetmez. eğer ev boşsa kira sözleşmen yeter. eğer ki birisi hala ordan ikametini taşımamışsa,

1. o kişi seninle nüfus müdürlüğüne gidip, evet bu kişi benimle yaşıyor diyecek. (ki bu senin için geçerli değil.)

2. önce muhtara gidip kira sözleşmeni onaylatacaksın. evet bu adam bu mahalleye taşındı diyecek o da senin için. o zaman da evde biri oturuyor gözükse dahi sen de o evin bir sakini olacaksın.
  • hayvanlar gibi yazar  (09.02.13 18:06:22) 
Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Soruyu attığım günün ertesi bu işlemi hallettim, olur da arayan filan çıkar aynı soruyu onlara da faydası olsun.

İkamet taşıma sadece ilçe nüfus müdürlüklerinde oluyor
Eğer kiracıysanız iki opsiyon var

a) Üzerinize yaptırdığınız Doğalgaz ya da elektrik faturası veya sözleşmesini götürmek
b) Kira sözleşmesinin kopyasını götürmek. Eğer evde oturan birisi görünmüyorsa kira sözleşmesinin sadece bir fotokopisi yeterli. Ama oturan varsa o zaman kira sözleşmesinin noter onaylı olmasını istiyorlar. Bütün bu işlemler iki dakika sürdüğünden işyerinden izin alma yerine 8'de gidip halletmek mantıklı bir seçim oluyor.
  • homo sapiens gotgobekus  (14.02.13 19:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.