[]

nikon d50 ile çekilen fotoğrafta çıkan çizgiler

diyafram değerini yükselttikçe daha da belirginleşiyor, yüksek değerlerde çizgi haline geliyor.

nasıl kurtulurum bu dertten bilgisi olan var mı?

koyduğum fotoğrafta f22 de uzun pozlamayla duvarı çektim.

 
hep ayni çizgiler çıkıyor değil mi?

lensde veya sensörde kirlilik var gibi. bir geniş açıdan bir de telede çekerek dene. eğer değişim varsa büyüyüm küçülme sağa sola kayma kirlilik lensde , eğer hep sabitse malesef sensörün üzerinde bu arkadaşlar.
  • sadun.net  (09.02.13 17:38:51) 
bütün fotoğraflarda aynı yerde lekeler. dediğim gibi diyaframı kıstıkça netleşiyor çizgi haline geliyorlar. hava pompası olmadığı için üfleyerek ve kulak pamuğuyla temizlemeye çalıştım ama kurtulamadım bir türlü.


  • heartcollector  (09.02.13 17:41:41) 
yüzde 99.9 sensörde o zaman. manuel temizlemeye alıp perdeyi kaldırıyorsun sensörün önünden değil mi? bir de dikkat , öyle kulak çöpüyle filan zarar verebilirsin !!


  • sadun.net  (09.02.13 17:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.