[]

alfa 166

arkadaşlar merhaba,

alfa 166, mahmur bakışlı, koca kıçlı sevdicek... yakıtına bakılmazsa iyi de... olay şu, bazı arkadaşlar yedek parçaları çok pahalı diyor, diğer kısım arkadaşlar ise fiat servisinde işlem görüyor, aşırı pahalı değil diyor...

bundan almaya niyetlenmeye çalışmaya niyetlenmek için biraz bilgi almamız gerek ama bildiğiniz her türlü bilgi var, yanlışı doğrusu... biraz da bilenlere sormak istiyorum, bu ürünün yedek parçası nasıl?

motoru, caponlar gibi 500.000 leri bulur mu? agresif araç kullanan biri değilim, aracımı severim, kırmam vs :)

 
yedek parça artık zor değil biliyorum.
bende vardı.
çok yaşlı olmasın.
5-6 yaşını geçmesin mesela.
yoksa sürekli bozuluyor namussuz.
  • yapma volkan  (09.02.13 10:11:50) 
-yedek parça pahalı
-sanayide iş bilen alfa ustası yok. sök-tak ile iş yapıyorlar
-ustalarda yıllardır alfacıda para vardır mantığı var. kazık atıyorlar
-arızası çok oluyor

bu kriterlere göre sadece şunu diyorum. sürekli arıza çıkmasına karşı sabırlıysan ve cebinde paran varsa alfa al. yoksa bulaşma, üzer!
  • atmosphere  (09.02.13 11:08:40 ~ 11:09:13) 
1.si kesinlikle alfa kullanmayan adamdan madde madde yazılmış şeyleri dikkate alma.

oturduğun şehire bağlı olarak servis durumu değişir. alfa sadece alfa ustasına götürülür. başka yerler zaten bakmak istemez, çünkü yürüyen aksamı ve motoru diğer araçlara göre çok daha komplikedir. "sanayide ustası olmaz" diyen adam opel-vw almıyor, alfa alıyor, buna göre yorum yapması gerekir. alfa zevk arabasıdır, hangi modeli olursa olsun. diğer klasik araç üreticileriyle bu araçları alan kişilerin kitleleriyle çok farklı bi profili vardır bu markanın. alfa alan alfadan başka otomobile binmez kolay kolay.şimdi bunları neden anlatıyorum? diğer markalarla nitelik olarak aralarında çok fark olduğunu anlatabilmek için..

neyse istanbuldaysan bostancı oto sanyide 4-5 tane alfa özel servisi var. bunlardan carium hem ekspertiz hem bakım için önerebileceğim en iyi yer. ayrıca maslak'ta da alfa özel servisleri var alfa milano gibi. yetkili servisin ise yanından bile geçme. fiyatları aşırı tuzlu olduğu gibi eski alfa modellerinden de hiç anlamazlar, özel servisi mumla ararsın. bu arada parça fiyatları muadili markalara göre özel servislerde kesinlikle daha ucuzdur. bazı iç trim aksamı gibi yerlerde ise aynı veya benzer diyebiliriz. tek dezavantaj, diğper markalar gibi her parçasının yan sanayisi olmayabilir. bu yüzden arabasına herşeyi yan sanayi takan insanlar veya tofaştan yeni inmişler parçaları pahalı diyebilir normal olarak.

yakıt olarak hangi motoru alacağına bağlı. alfanın arese fabrikasında üretilen v6'lar son derece sağlamdır, ama 2.0 v6 turbo alacaksan turbosuna iyi baktırman gerek. 2.5, 3.0 motorları efsanedir zaten. bence dünyanın en güzel binek araç motorları. sesleri inanılmazdır, ama yakıt derdin olmaması gerek. çünkü gittikleri kadar yakarlar da. parçaları istanbul ankara izmir gibi yerlerde sorun olmaz. 2.0 twinspark alırsan hiç parça sorunu olmaz. yakıtı da çok fazla üzmez. ama kasa ağırlığından dolayı 12 litreden az da yakamazsın. zaten o boyutta bir araç için bundan aşağı yakmayı da bekleme.

performans ve yol tutuş ise diğer hiç bir markada olmadığı kadar iyidir. kullanırken başka hiçbişeye dikkat etmezsin, zevkten dört köşe eder insanı.

bir de almadan önce alfaturk veya alfistiturkey gibi sitelere girip de sorun. türkiyedeki alfa tutkunları (alfisti) yabancı ülkelerdekiler kadar olmasa da baya etkindir. son derece de bilgili bir kitlesi vardır. sorulara mutlaka cevap da verirler.
  • ktulu  (09.02.13 12:55:52 ~ 12:59:01) 
ktulu. cevap verirken sadece kendi yazını yaz. başkasının yazısına müdahale etme.

gneral. arkadşaım sen "alfa alınır mı" keyword'ü ile forumlarda iyice bir araştırma yap. sonra ulaştığın noktayı kendin görürsün.

not: madde madde sayanların lafını dinleme diyen. bunlar bizzat alfa sahibi arkadaşımın söyledikleri.
  • atmosphere  (09.02.13 20:43:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.