[]

sinemada distopyalarda ki uzak doğu vurgusu..

neden böyledir bir açıklaması var mı? yakın zaman örneği olarak cloud atlas, geçmiş zaman örneği olarak ta blade runner diyorum. daha birsürü var gerçi...

bilim kurgu olsun, sırf kurgu olsun gelecekte ve distopik bir ortamda geçiyor olsun, tabelalar, yemek dükkanları, esnaf, halk, şehirlerin kurulduğu yer vs. yoğun bir şekilde uzak doğu temaları ve karakterleri içeriyor.

sizce neden böyle? neden bunun afrika-avrupa yada başka versiyonları böyle vurulanmıyor yada kullanılmıyor?

 
uzakdoğu temaları her zaman genelgeçerdir, akılda kalıcıdır, daha sembolik ve farklıdır. bundan dolayı olduğunu düşünüyorum. distopik bir uzakdoğu tasviri yapmak, distopik bir viyana tasviri yapmaktan kolaydır mesela. sonuçta uzakdoğu bahsettiğimiz şeye daha yakın bir noktada.


  • petrol kalemi  (09.02.13 01:39:53) 
half life 2 mesela rusya'da geçiyor genellikle. böyle yani. dünyanın büyük çoğunluğunu uzakdoğu oluşturuyor ve ileride nüfus patlamasını uzakdoğu sırtlayacak, avrupa doğurgan olmadığı için azalacak; belki bundandır.

çinliler harbi çoklar aga.
  • thracian  (09.02.13 01:41:58) 
blade runner'ı izlerken belli belirsiz, adamlar biz değişip teknolojiye doyucaz ama onlar yaşayışlarıyla, yedikleriyle vs. aynı kalıcaklar gibi olumsuz bir hava yaratmak istemişler diye düşünmüştüm.


  • vrykolakas  (09.02.13 01:45:18) 
Yaşamın distopik sistemlere daha yakın oluşu, nüfus artışının daha hızlı olması, batı kültüründen farklı ve bu sebeple merak uyandırıyor olması olarak düşünüyorum.


  • urasil  (09.02.13 10:38:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.