[]

Saça hint kınası

Sanırım saçımı hint kınası ile siyaha boyamaya karar vermek üzereyim. Daha önce hiç uygulamadığım için ne nasıl yapılır bir fikrim yok? Boyama sürecini baştan sona kadar anlatırsanız mesud olurum.




 
yapma derim.

her yıkamada akacak batıracak her yeri, terledikçe ensen kapkara olacak. sıkılınca üstüne boya tutmayacak.

sen al bi koyu kumral hem siyah gibi olur hem hevesin geçer.
  • cecilia  (08.02.13 20:47:30) 
şu an zaten saçım siyaha boyalı. kına uzun süre boya vs gerektirmiyor o yüzden düşünüyorum biraz da. renkten yana sorunum sıkılma durumum yok aksine boyanın kimyasalından kurtulmak istiyorum biraz.


  • bathoryy  (08.02.13 20:50:15) 
çok fena hale getiriyo kına yapma


  • nunishuris  (08.02.13 20:53:14) 
sana tavsiyem yapmaman çünkü saçını dökecek. ama illa yapmak istiyorsan kınayı bir kaba boşalt sonrasında yavaş yavaş ılık su ilave et ve boza kıvamına gelmesini sağla ve 1 2 tatlı kaşığı badem yağı ekle sonra saçına sür.


  • bayankus  (08.02.13 20:57:23) 
öncelikle çok fena hale getiriyor vs. diyenlere bakma. ben o renkli hint kınalarını tavsiye etmem ama doğal kına saça kimyasal boyalar kadar zarar vermez. o hint kınalarının kırmızı olanını denemiştim (zaten düzenli olarak doğal kına yapıyorum) ama kırmızısı çabuk aktı, fakat sanırım kimyasal boyalarda da aynısı oluyormuş.

uygulamaya gelirsekben doğal kınayı anlatayım hint kınası da benzerdir. çok sıcak olmayan ılık su, biraz zeytinyağı veya limon, kınayı karıştırıyorsun, kıvamının karıştırılmış yoğurt kıvamında olması lazım. 1-2 saat beklet bu karışımı, boyasını vermesi için. sonra normal boya yapar gibi uıygulanıyor. ama mutaka eldiven giy ve alnına, ensene, kulaklarına vs. yerlere vazelin sür ki eğer akarsa boyamasın.
  • Elena  (08.02.13 21:00:23) 
uzuuuuun yıllar saçımı siyah hint kınasıyla boyadım. dökülme filan olmadı da saçını kaşısan tırnaklarının içi siyah yağ doluyor. yıkarken akma filan da olmuyor.

uzun süre boya gerektirmeme kısmını yanlış anlamışsınız bence. saçtan çıkmıyor evet ama saç dipten uzayınca boyamak gerekiyor. üstüne boya yapılmıyor. o saçlar uzayıp bitene kadar siyah kalıyor.

ben bıraktım yıllar önce, saçımdaki beyazlarla barışık şekilde yaşıyorum.

yapılışını soracak olursanız yukarıda bahsettikleri gibi, çok komplike bir olay değil. 20-30 dk filan duracak kafada. sonra siyah suyu akana kadar yıkayacaksınız.
  • supergirl  (08.02.13 22:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.