[]

ofis açmak

2 arkadaşımla birlikte adana'da ofis açmayı planlıyoruz ve bunda kararlıyız. genel olarak ürün satacağız. ortalama ne kadar bi para gerekiyor? yani ortalama bi ofis açmak için ne kadar parayı gözden çıkarmak gerekiyor ve bu işlemler nasıl ilerliyor? step step anlatabilir misiniz?

not: e-ticaret işi yapılacak.


 
noter+açılış masrafları = 4.000
teknolojik donanım = 3 kişi için 10-12 bin.
mobilyalar = 3.000- 4.000
ruhsat+açılış vergileri = 1.000 tl.
şirket kuruluşunda tanımlı sermayenin %25' i her hissedar tarafından bankaya ödenmek zorunda.

açılacak yerin veya ofisin tadilatı ve/veya araç alacaksanız onları saymıyorum.

step step anlatım için muhasebeciniz yönlendirsin üstadım, çok prosedürü var işin. önce iyi bir muhasebeci bulun ve neler lazım olduğunu sorun. ancak şunu açık net diyebilirim 'genel malzeme' satmak zor bir iştir, ticaret odasında bu deklarasyon ile problem yaşayabilirsiniz.
  • galahad  (08.02.13 19:43:53) 
bence baslangic icin o kadar masrafa gerek yok dostum.
limited ya da a.s yapmadan direkt basit usul bir sahis sirketi acin ki yarin bir gun diyelim ki sirketi kapamak istediniz, mahkemeyle bokla pusurle ugrasmak zorunda kalmadan dilekce ile kapatablirsiniz.
ayrica sahis sirketlerinin acilisi icin 500-600 lira gibi bir miktar yeterli olabilir ve boyle sirketlerin muhasebeci gideri de 50-100 lira gibi birseydir.
teknolojik donanim kisminda ise baslangicta hic birsey almayin, elinizde var olan bilgisayarlarinizi kullanin.
mobilya kisminda da e-ticaret isi yapacaginiz ve ofise musteri gelip gitmeyecegi icin gidin ikea'dan ya da ucuz ofis mobilyasi satan yerden 2 tane doner koltuk ve 2 tane calisma masasi alin gecin.

ofis olarak kullanacaginiz yer magaza gibi olmayacagi icin buldugunuz gibi gecin calismaya baslayin, yarin diyelim ki iyi kazandiniz o zaman gider kralini yaptirirsiniz.

ayrica bu islerin hic de ahim sahim bir proseduru yok. yeterki yapacaginiz ise kendinizi inandirin. aksini iddia edenleri de siklemeyin.

basarilar.
  • trento  (08.02.13 20:05:46) 
1.5 ay önce yeni firma kurmuş ve bunun prosedürleri ile 1 ay uğraşmış birisi olarak beni sikleyin siz, aksini iddia edenleri ve türk ticaret kanunundaki değişikliklerden bihaber olanları siklemeyin.önüne gelen firma açamıyor artık.

elinizdeki bilgisayarları kullanın ancak muhasebe programı ve nokta vuruşlu yazıcıyı ne yapacağız? 2 kullanıcılı go plus 2750 TL + 1300 TL. ha derseniz bunların takibini excel' de tutarız, faturaları elle keseriz sizin bileceğiniz iş.

mobilya konusunda istanbul'un en ücra köşelerinde spotçuları gezmiş biri olarak; takımı 800 tl. takımda masa,sandalye,etejer,2 misafir koltuğu,1 sehpa ve 1 dolap var. ancak siz ilave dolap alacaksınız. ikea'da daha pahalıya geliyor.

firma kuruluşunun ahım şahım prosedürleri var üstadım. misal olarak kuracağınız firmanın ismi, türkiye' de başka bir firmanın ismiyle aynı olabilir, ama tam ünvanda ilk 3 sektörünüz çakışamaz. misal olarak ;
ahmet sanayi ticaret madencilik gıda turizm varken siz gidip ahmet genel hırdavat madencilik kuramazsınız. ve bu isim işleyişin ortasında çıkıyor ve size belge yaktırabiliyor.

ondan iyi bir muhasebeci bulun önce.
  • galahad  (09.02.13 05:48:02 ~ 06:10:33) 
bahsettigim sekilde az risk ve az sermaye ile bu ise baslayabilecekken bunu yapamayanlari ve sonradan pisman olanlari ciddiye almaman konusunda israrciyim :)

ayrica ticaret yapip para kazanmak yerine, gidipte muhasebecinin yapmasi gereken islere kafa yoran ve bu isleri 3-4 bin liralik program satin alarak(!) kendisinin yapmasi gerektigini iddia eden kimseleri de umursama dostum. kuracak oldugun sey holding degil, basit sahis sirketi. on muhasebe tutmaya cok hevesliysen de acarsin bir excel programi, canavar gibi tutarsin on muhasebeni.

ilk e-ticaret'e basladigimizda bu ise evden baslamistik ve gunde ortalama 50 fatura kesiyorduk elimizle. sonradan baktik ki bu is olacak gibi degil, gittik bize is yapan kargo firmasindan rica ettik, hediye ettiler sagolsunlar. siz de ayni yontemi izleyin, once elle kesin baktiniz isler acildi o zaman kargo firmasindan ya da size is yapanlardan isteyin ya da olmadi gidin satin alin bi tane yazici :)

ez cumle sunu ekleyeyim, muhasebe programidir, luks mobilyadir, nokta vuruslu yazicidir, bunlar baslangicta cok gereksiz seyler ve bunlari satin almadan da is yapmaya baslayabilirsiniz. ayrica isinizin iyi gidip gidemeyeceginin garantisi yok ve yarin hadi kapatiyoruz bu is olmuyor dediginizde bunlari yari fiyatina bile satmakta zorlanirsiniz.

diger arkadasin ''iyi bir muhasebeci bulun'' cagrisina da katildigimi belirtmek isterim :)

sirketi actiginizda haber verin de biz de birseyler alalim :)

kolay gelsin
  • trento  (09.02.13 11:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.