[]

interrail

eğer bu programla avrupaya gittiyseniz. güzergahınızı harcadığınız miktarı ve konaklarıdığınız yerleri ve yorumlarınızı yazar mısınız?
üniversite3. sınıf öğrencisiyim.bu yaz gitmeyi düşünüyorum, hatta gidecem. para biriktirmeye başladım. şimdiden 500 lira birikti. ağustos sonu 22 günlük programı seçeceğim.
güzergahım roma-venedik-paris-amsterdam-berlin-prag-viyana-bratislava-belgrad-istanbul.

önerilerinize çok ihtiyacım var özellikle konaklama kısmında. ve güzergahım olan şehirler hakkında. şimdiden teşekkür ederim.

 
Madrid, Barcelona, Paris, Brugge, Brüksel, Amsterdam, Köln, Prag, Viyana, Milano, Floransa, Pisa, Roma. Gezinin tamamı 4000 lira tuttu. Hazırlıklar dışında Avrupa topraklarında 1000 euro civarı harcadım.

Konaklama için booking.com ve hostelbookers.com u kullanıyorduk. Şehri seçip en düşük fiyattan sıralıyorduk. Merkeze yakınlık, duş, internet gibi özelliklere göre seçip 2-3 gün önceden rezervasyon yaptırıyorduk. Tek tek nerede kaldığımız için maile bakmam lazım. Silmemişsem yardımcı olurum öyle de.

Roma - 2000 yıl önceki şehrin yarısı yerinde duruyor. Tarih fışkırıyor.
Venedik - Nehirler falan işte.
Paris - Pahalı yer, havaalanında kaldık 2 gün. Eiffel, Zafer Takı ve müze falan çok iyi ama merkezden uzaklaştıkça bayağı kötü geldi bana
Amsterdam - Eğlence şehri. Hediyecilerde bile penis, meme falan var.
Berlin - Gitmedim ama Berlin sonuçta. Amsterdam'da karşılaştığımız çocuklar klüplerin de mükemmel olduğunu söylemişti.
Prag - Şık. Yüksek bina yok, binalar tarihi. Her tarafta eğlence yeri var. Hitler bile beğenmiş dokunmamış buraya.
Viyana - Huzurlu bir yer. Zaten listelerde en yaşanılır şehirlerde tepeye oynuyor.
  • rasheedy  (08.02.13 02:41:07 ~ 02:46:57) 
rotana ve süresinegöre 4 milyarı gözden çıkar diyorum.


  • yol  (08.02.13 02:41:11 ~ 02:45:23) 
anahtar kelimeler;eurolines,couchsurfing.

cok degerli bonus;skyscanner.com
  • xasuo  (08.02.13 02:44:14) 
30 günlük aldım 40 yaptım. son 5 gün otostop. gerisini seyahat etmeden son ülke de geçirdim. güzergah: yunanistan-italya-ispanya-fransa-hollanda-bekçika-danimarka-isveç-norveç-almanya. toplamda 4000 civarı bir para harcadım diye hatırlıyorum. günlük yiyecekleri süpermarketlerden sandviçlik malzeme alarak yaptım. her ülkenin yerel yemeklerini de gidip ayrıca yedim. isveç-norveç-danimarka için 20 gün diğer ülkeler için 20 gün şeklinde ayırdım. amacım daha çok kuzeyi görmekti.

berlinde bedstop çok ucuz ve yeni açıldığı için boştu. türkmen bir kadın işletiyordu. sophie charlotten str. de. 13euro gibi birşeydi.

burası başka bi rotadan deneyimler içeriyor.

pragda 3 arkadaş hlavni nadrazi(ana tren istasyonu) karşısında bir yerde apart tuttuk 3 kişi için 40 euro vermiştik sanırım gecelik. baya güzeldi evden farkı yoktu salon,mutfak falan.

bratislavayı özellikle önermem özellikle tatil günlerinde şehir bomboş. tren istasyonundan belediye sarayına gidene kadar 4-5 kişi gördük. bu istanbul için kadıköy taksim arasına denk geliyor. kadıköyden taksime giderken toplamda 4-5 insan gördüğünü düşün. çek'ten ayrılmakla pek iyi bir karar vermemişler. ama kalmak istersen orada blues hostel gibi biyerde kalmıştık. güzeldi ama fiyatı hatırlamıyorum. bratislava yerine brno yu öneririm sana çok daha eğlenceli bir şehir. trenle falan 1.5 saat uzaklıkta.
paris-roma-venedikte couchsurfing yaptım o yüzden konaklama tavsiyesi veremicem.

ama vaktini orta-güney avrupa yerine kuzye harcamanı tavsiye ederim. git gerçek avrupa gerçek medeniyet gör :)

edit: viyana fazla sakin biryer sıktı beni şahsen. çok güzel bir şehir ama bana göre değil. ayrıca türk sayısının fazlalığı canımı sıktı. aynı şey berlin için de geçerli
  • bubezleeb  (08.02.13 02:51:29 ~ 02:56:36) 
bratislava'yı pas geç. diğerlerinin yanında kasaba kalır.
mümkünse barselona'ya ve hatta endülüs'e uğra.
konaklamada hospitality club ve couchsurfing'den şaşma.
gerekirse istasyonlarda, güvenli parklarda sabahla.
3-4 günde bir iyi dinlen. mesela en az 10 saat uyu.
genellikle fastfood yiyeceğin için vitamin alamayacaksın. vitamin desteği al yanına.
  • merhum  (08.02.13 07:55:39) 
roma 3 gün, venedik 1 gün ( hatta günübirlik bile olabilir), amsterdam 2 gün derim. paris'e haftasonu denk gelmiştik kalcak yer bulamamıştık, 35 euroya 3 yıldızlı uzak bi otelde kalmıştık kişi başı. o günde çok yağmur vardı piç oldu yani paris.

diğer şehirlere gitmedim.

roma'ya ulaşım ve istanbul'a dönüş için uçak kullan derim.viyana'dan 40 euroya istanbul'a bilet vardı mesela. diğer türlü hem tren sıkar hem de bilet hakkın geçmez. ben 22 gün için gidiş uçağından indiğim ve dönüş uçağına bindiğim zamanlar arası 1000 euro harcadım,hiç bi günde dışarda yatmadım her gece mutlaka bi yer bulduk kalcak.

ayrıca ortaavrupayı pek bilmem ama madem herkes bratislava küçük diyolar oraya kadar gitmişken budapeşte'ye de uğra derim çok güzel diyolla
  • merkezefendi  (08.02.13 10:31:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.