[]

Tablo soruyorum hemen sileceğim.

Kitlendim kaldım yarım saattir. Bir tablo var, bulamıyorum. Dönemi, ressamı falan hatrımda değil. Bir kadın (ayakta) var, izleyiciye dönük. Arkasında yuvarlak bir ayna ve -galiba- bir saat var. Kahverengi ve kırmızıya yakın tonlar ağırlıkta. Aynadan yansımasında sıra dışı bir durum vardı. 19. yüzyıldan önce olduğu kesin. Rönesans'tan da sonra geliyor. Bi' buldurun be!

-Bir de galiba bir köpek vardı.

Edit: Tarz olarak Manet'nin şu tablosuna çok benziyordu, ama empresyonist olduğundan emin değilim

upload.wikimedia.org

Edit 2: Şimdi tekrar aklıma geldi, resim bir odada geçiyor -haliyle ayna falan var yani- fakat manzara ressamcılığından kapalı alan portrelerine geçişite önemli bir yer teşkil ediyordu galiba.

Şimdilik tik atmıyorum, doğru tablo geldi sanılıp cevap alınmaz diye; fakat tabloyu bulsam da bulmasam da herkesin tikini sabaha atarım.

 
rönesans sonrası 20. yy a kadar popüler olmuş akımları google da görsellerde aratırsan belki birşeyler çıkar.


  • zoban  (08.02.13 01:49:04) 
  • orhan tv  (08.02.13 01:58:13) 
www.shafe.co.uk bana bunu cagrıstırdı.


  • irbat  (08.02.13 02:04:13) 
irbat eline, ayağına, klavyene, kafana sağlık.

Bu gece rahat uyuyorsam senin sayendedir.

Çok yaşa. Benden sana bir dilek hakkı, dile benden ne dilersen! -makul olsun!-

Nasıl da bombalamışsam yıl olarak 17-18'e gitmiş kafam. Oysa hiç alakası yokmuş.
  • g man  (08.02.13 02:17:20 ~ 02:29:47) 
rica ederim :) bu çifti her gün sabah kalktığımda görmeme rağmen duyuruyu okuyunca benim de aklıma ilk önce las meninas gelmişti :) sonradan köpek sayesinde hatırladım bunu. iyi uykular :D


  • irbat  (08.02.13 02:32:09) 
(bkz: las meninas) olmasın?
www.google.com.tr
ayna olduğuna göre kesin hollandalı ressamlardan birinin işi. hollanda ekolü falan şeklinde de aratabilirsiniz.

gecikmişim, ben gelene kadar bulmuşsunuz:)
  • yalnux  (08.02.13 02:38:47 ~ 02:39:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.