[]

müteahhit tapu işleri

Kat karşılığı müteahhite tapuyu devreceğiz fakat bina tam olarak bitmemiş. 1-2 aylık birşeyi var.adamında ipoteke uygun bir yeri yok.ve adam daireleri satmış ama tapuyu devretmediğimiz için para alamıyor.bina masrafı var adamında parası yok.bir yandanda onu daireleri alan müşterileri sıkıştırıyor.bu işin içinden nasıl çıkarız a dostlar?

avukatla görüşeceğiz. fakat var mı bunun gibi bir durumla karşılaşan?ne önerirsiniz?


 
bi kere baştan hata yapmışsınız. siz arsanızı sözleşme imzalamadan mı verdiniz müteahhite? Kat irtifakının kurulmuş olması gerekiyor. kat irtifakı kurulduktan sonra da sözleşme gereğince inşaatın ne zaman biteceği, kimin kaç tane ve hangi daireleri alacağı belli olur. eğer siz anlaşmanızı baştan yapsaydınız adam inşaat halindeyken de satış yapıp, finansman sağlayabilirdi kendine. gerçi finansman sağlaması sizi çok bağlamaz, sizi ilgilendiren bi durum değil ama sonuç itibariyle evinize kavuşamıyorsunuz. tam laz müteahhit işi olmuş bu iş.. kısır döngüye girmişsiniz..


  • bilmemkacincinick  (08.02.13 02:01:27) 
adam lazmış zaten hocam :))ayrıca 1-2 metre kaçak girmiş nasıl müteahhitse amk.kaçak girmesi bizi bağlamaz değil mi?

ayrıca bu irtifakını kurmamasıda kasıtlı yapılmış olabilir mi?binaları bu şekilde bırakıp gitme niyeti olabilir mi acaba adamın?
  • yusufist  (08.02.13 02:25:05 ~ 02:26:17) 
bir avukat olmadan asla bir adım dahi atmayın. sonra çok başınız ağrır hakimler bile işin işinden çıkamıyor bazen. zaten adamın herhangi bir malı da yokmuş anladığım kadarı ile. ilerde bir hak talep edip kazansanız bile tahsil edemezsiniz. avukat şart !


  • ground  (08.02.13 09:02:04) 
Kaçak girmesi müteahiti bağlar bağlamasına da hukuken bence direkt seni bağlar, senin vekaletinle iş yapıyor sonuçta. Ben böyle bir binadan ev aldım (arsa sahibi müteahite vekalet verip bina yaptırmış o da çapulcu işçileriyle projeye uymadan bina yapmış) sonra belediye sorun çıkardı ve inanırmısın müteahitin davada ismi bile geçmiyor.


  • Tutkun  (08.02.13 09:21:55) 
Bir avukata danışsanız iyi olur. Eğer inşaatın emsal değeri (basitçe evin metrekaresi) olması gerekenden fazlaysa belediye iskan ruhsatı vermez, kat mülkiyeti tapusu da alamazsınız.

www.exclusivehomes.com.tr!.aspx
  • zombi  (08.02.13 09:39:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.