[]

Kedi Sahiplenmeye Karar Vermek

Yillardir kedilerden cok korkan ben (ozellikle bakislarindan) bugunlerde kedi sahiplenmeye karar verdim.Bakislarindan korkmadigim bir kedi bulunca hemen sahiplenecegim.Son iki uc gundur internette kedilerle ilgili arastirmalar yaptik,bloglar okuduk,turlerine vs baktik.Yine de buradaki kedi sahiplerine sormak istedim,evde bir kediyle yasamanin zorluklari,kolayliklari nelerdir?Ben daha once 6 ay kadar golden retriever cinsi bir kopege baktim,zannediyorum ki evde kopek bakmaktan daha kolaydir.Ayni zamanda yavru bir kedi almayi dusunuyoruz ki bize daha cabuk alisabilsin.

Bu arada evimizde bir beta baligi ve iki su kaplumbagasi da yasamakta,sanirim alacagimiz kedi onlara bir zarar vermez,ozellikle de baligimiza?


 
verir.


  • jimmy  (07.02.13 21:45:10) 
ben kedi beslemedim ama tam bir kedi manyağı ve defalarca kedi bakmış birinin sevgilisi olarak şunları söyleyebilirim:
1- balıkları ve kaplumbağayı mutlaka başka odada tutun. huyu suyu ne olursa olsun kedi bu. zarar verebilir. hatta yiyebilir bile!
2- kedi bakmak zordur, sen kedinin sahibi olamazsın o senin sahibin olur derler. bir nebze doğrudur da. kedi canı isterse gelir sırnaşır, kendini sevdirir okşatır, canı istemezse elini bile süremezsin.
3- çalışan insanlarsanız 2-3 aydan ufak yavru almayın. zira 2 aydan küçük yavru kediler kendi tuvaletini yapamaz. poposuna masaj yapmanız gerekir. bildiğim kadarıyla kendi kendine mama da yiyemez. o süreçte çok zahmet ve emek ister. gereken ilgi gösterilmezse ölebilir bile yavrucak.
4- kolaylık değil de, güzellik diyeyim; bazı kediler bayaa insan gibi davranabiliyorlar. misal sahibini ağlarken görüp, kucağına atlayıp, patisiyle gözyaşlarını silip mırıl mırıl birşeyler söyleyen kedileri bile duymuştum.
  • tezumomikuari  (07.02.13 21:49:19) 
bizimki su kaplumbağalarımızla 4 yıldır yaşıyor. ilk başlarda çok meraklıydı ama hiç zarar verme girişiminde bulunmadı bir kaç kez akvaryumlarından su içti manyak :D şimdi pek umursamıyor onları.


  • Ufuk  (07.02.13 21:49:49 ~ 21:52:21) 
Jediyle yaşamanın zorluğu:

-Sıkılmamasını sağlamak,
-Ona yeni alışkanlıklar kazandırmaya çalışmak,
-Yiyecekleri açık, ortalıklarda bırakmamayı öğrenmek,
-Dışarıda dolaşmasına fırsat yaratmak,
-Yazın açık unutulan camlardan kaçıp gitmesinme sebep olmamak,
-Onların da birer "psikolojiye" sahip olduklarını kabullenebilmek ve ona göre davranmak,
-O istemedikçe ona istediğinizi yaptıramayacağınızı bilmek
-Zaman zaman evdeki bazı şeylerin kırıp dökülebileceğini, bazılarının perdelerle ilgili sorunları olabileceğini bilmek
-Onu eğlendirecek ve enerjisini harcayabileceği çeşitli oyunlar, oyuncaklar bulmak.
-Sağlık giderleri, aşıları ve mamalar,

Düzeltme: "Yediyle" diye yazmıştım, "jediyle" diye düzelttim.
  • otonom  (07.02.13 21:50:15 ~ 21:52:24) 
Kedilerden korkmanıza rağmen kedi sahiplenmek istemeniz çok güzel bir davranış.Umarım sokaktan veya sahiplendirilmek istenen yavru bir kedi alırsınız.1.5 aylık olmuş bir yavru sahiplenebilirsiniz.Daha küçük alınması kedinin sağlığı ve psikolojisi için hoş olmayabilir.Evde kedi beslemek,evde bir köpeğe bakmaktan çok daha kolay bence.Ama kedinin de kumunu temizleme olayı var çok pislenirse kumları, gidip saksıya halılara filan tuvalet yapabiliyorlar.Ayrıca benim kedilerimden biri annanemlerdeki kuşa ve balıklara karşı çok meraklı sürekli onları gözlemliyor ama bir zarar vermedi henüz.Yavruyken daha kolay adapte olur bence evinizdeki diğer canlılara.Bir de tabi maması,zamanı geldiğinde kısırlaştırılması ve aşı olayları var.Evinde 5 kedisi olan biri olarak, ne kadar yorsalar da bizi sevgileri,bir mırlamaları bile bütün yaramazlıklarını unutturuyor.İnsanın eve girip onları gördüğünde ne yorgunluğu kalıyor ne de derdi tasası.Bir de unutmadan tek kediyle daha çok ilgilenmek gerek çünkü tek başlarına sıkılabiliyorlar gerçi bebeklik dönemlerinde aşırı hareketli oluyorlar bunu da eklemeden geçemeyeceğim.Zamanla duruluyorlar tabi ama.Şimdiden hayırlı olsun.Bu duyguyu belki tatmamışsınızdır ama kendi çocuğunuzmuş gibi seveceğinizden eminim.Kendimden biliyorum:)


  • somekind of monster  (08.02.13 04:32:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.