[]

Kabızlık yapar mı yapmaz mı?

Sevgili tıpçılar... Kabızlığa sebep olan ve kabızlığa iyi gelen yiyecekleri araştırıyorum. Pek çok yere baktım. Kimi sitelerin kabızlığa iyi gelir dediği şeye kimileri sakın ha yemeyin demiş. Dolayısıyla kafam karıştı. Bilhassa şu altta saydıklarım kabızlığı önler mi yoksa tetikler mi aydınlatabilirseniz sevinirim:

>>> Yoğurt (Light)... (Bazı siteler içersindeki bakterilerin bağırsakları çalıştırdığını ve iyi geldiğini söylemiş. Kimisi ise süt ürünü olduğu için uzak durun demiş.

>>> Kuru fasülye (Haşlanmış)

>>> Yımırta

>>> Bulgur

>>> Mercimek

>>> Portakal/Taze portakal suyu (Bazı yerler çok tüketilince bağırsak tembelliği yaptığını yazmış)

>>> Balık (Konserve ton)

 
sinameki ve kendisini ihtiva eden bilumum form çaylar.

Evde içecek bir şey bulamadığım bir gün bu form çaylardan içip bir hafta boyunca oturarak işemek zorunda kalmışlığım vardır.
  • just wondering  (07.02.13 17:59:27) 
@just wondering

O çaylar kısa vadede rahatlık verse de fazla tüketilince bağırsak tembelliğine sebep olup durumu daha da kötüleştirebiliyor diye biliyorum. Yanılıyor da olabilirim.
  • youkoso hitori bocchi  (07.02.13 18:07:30) 
elma suyu baya işe yarıyor bende.


  • noluyo yaa  (07.02.13 18:10:34) 
Kabızlığa kesin çözüm; sabah aç karnına 4-5 kayısı kurusu ye ve üstüne bir bardak su iç, yarım saat sonra da kahvaltını edersin.


  • Tutkun  (07.02.13 21:10:34) 
yoğurt: iyi gelir, aynen probiyotikler ile bağırsakları çalıştırır, ishalde önerilmesinin nedeni zengin besin değeridir

kuru fasulye: genel bilindiği gibi gaz ile beraber bağırsakları çalıştırır. ancak kuru kuru yenmemeli, suyuyla yenirse

yumurta: direkt kabızlık yapar denemez ama çalıştırmadığı kesin

bulgur: kabızlık. net.

mercimek: bkz fasulye

portakal/taze portakal suyu: bağrısak tembelliği yapmaz insanı boyutlarda tüketildiğinde. sıvı olduğu ve meyve olduğu için portakal nektarına göre daha fazla çalıştırır diyebiliriz

balık: proteinler genellikle az dışkılamaya sebep olur. konserve ton balığında ise zeytinyağı da vardır. etkiler birbirini yoke diyor olabilir

tıbbi görüşümdür
  • la noix  (08.02.13 18:29:36 ~ 19:09:39) 
bulgurun iyi geldiğini yazıyor her taraf yav. Hatta vikide şöyle yazıyor: "Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler."

3 gündür manyak gibi bulgur tüketiyordum. sakata gelmesek bari. :(
  • youkoso hitori bocchi  (08.02.13 23:24:32 ~ 23:27:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.