[]

4 saatlik yol için neden yarım saat yemek molası verilir?

mantığı nedir bunun tam olarak? yolculuğa başlarken aç olan bir adamın 4 saat sonra takatsiz hale gelerek otobüste yaşamını yitirme ihtimalinden mi korkuyorlar? yoksa mola yerindeki işletmelerden pay falan mı alıyorlar?




 
sadece yemek değil ki oturmaktan ayaklar şişer onları dinlendirmek var,sigara var,su içmek var ,taze havayı içine çekmek var ve en önemlisi mola yerinin para kazanması var.


  • keller  (07.02.13 00:23:27) 
otobüste senden başka -ortalama- 43,44 kişi daha bulunuyor. bu kişilerin en basitinden tuvalet ihtiyacı doğmuş olabilir mi?


  • bilmemkacincinick  (07.02.13 00:23:39) 
Nereye sıçacaklar?


  • army14  (07.02.13 00:25:57) 
tuvalet ve diğer ihtiyaçlar için 10 dakika gayet makul bir süredir. ayrıca bu işlemler için bir petrol ofisine çekilerek insanların ücretsiz biçimde tuvalet ihtiyacını karşılaması sağlanabilir. 2 liraya tuvalet mi olur lan?! ayrıca yemek molasının yarım saat olacağı anons ediliyor ama çok rahat 40 dakikayı buluyor.


  • yokumbenburda  (07.02.13 00:26:22) 
sekeri dusen olur, cocuk vardir mutlaka aracta cisi gelir karni acikir, soforun konsantrasyon icin mutlaka molaya ihtiyaci var, bir suru sebep yazilabilir


  • eick  (07.02.13 00:28:15) 
Aynen bende anlamış değilim, ankara - istanbul otobüs yolculuğunda parkshopta duruyor bazı firmalar, buda istanbula 1buçuk saat uzaklıkta, 1buçuk saatte acıkıp, çişi gelen insan olabilir mi ya, 30-40 dakika mola nedir, herkesin işi gücü var, bir an önce bas git işte, istanbulun içinde bile 3 saat süren seferler varken, 4 - 4buçuk saatlik yol yani.


8 saatlik ankara-antalya otobüsünde bile sadece yarım saat mola veriliyor.

yani 4 saatlik bir dilimi hiç mola vermeden gidiyorlar, demek ki oluyormuş.
  • grimer  (07.02.13 00:29:40 ~ 00:31:25) 
sadece yemek ve çiş için değil bu molalar. bazı insanlar yolculukta sürekli oturmaktan mütevellit hasta olabiliyorlar. daha çok bunun ve şöforun dikkati dağılıyor yol boyu. bundan dolayı verilir mola...


  • gudumlu anne terligi  (07.02.13 00:31:41) 
otobüs senin bulunduğun terminale gelmeden önce hiç yemek molası vermemiş olabilir veya senin varacağın yerden yarım saat önce mola verir ; delirirsin ''şurda ne kadar yol kaldı ; ne molası bu'' diye ama sen indikten sonra 4 saat daha yol gidecektir.

mesela antalya - izmir arasında denizli'ye 20 kilometre varken yarım saat mola verir ; denizli'de ineceksen söversin ama denizli'den sonra araba en az 3.5 saat daha yol gidecektir. denizli'den sonra nazilli ve aydın terminallerinde sadece indi bindi yapar. 4 saatten fazla yol gidecekler için o yemek molası.
  • diyet yapan panda  (07.02.13 00:42:48) 
Ne kadar tahammülsüz insanlar olduk yahu.

1-Trafik denetlemeleri ya da kuralları diyelim, arabayı kullanan adam da bi çalışan, sen yerinden en az 4 saat kalkmadan çalışabiliyo musun ? Ya da o adamın dikkatinin dağılıp kaza yapmasını ister misin ?

2-İhtiyaç, evet gerçekten ihtiyaç o mola verilir kardeşim, lazımdır ve verilir.
  • saiko  (07.02.13 02:22:55) 
ihtiyaç molası o kimi yer kimi sigara içer kimi telefon eder kimi içer kimi de sıçar.

edit: içer demişim işer olacak o
  • solo  (07.02.13 02:50:17 ~ 02:50:33) 
Para, mola verdikleri tesisten komisyon alıyorlar.


  • zombi  (07.02.13 08:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.