[]

yüksek - askerlik - saçma bir soru

selam.

eğitimimin devam ediyor olmasını gerektiren özel bir yasal durumum var.. ama 2013 aralıkta askere gitmek niyetindeyim. şunu da belirteyim, eylülde başlamak niyetinde olduğum yükseği bitirmek/bitirmemek falan zerre umrumda değil.

şimdi ben diyorum ki, eylülde bir YL programına başlayıp, dersi projeyi zerre takmadan okula gitmesem, yani kağıt üzerinde okuyor gözüksem, bu arada da tecili bozdurup aralıkta askere gitsem? yani askerliğim sırasında hala yl öğrencisi olsam? mümkün mü böyle bişey? kurumların bu kadar koordine olduğunu sanmıyorum, o yüzden bana mantıklı gibi geldi? ne dersiniz?

ek soru; banpalar bana istanbul içinde kelepir yl programı lazım, ebelik bile olabilir, yeter ki öğrenci olayım ve okula min para vereyim. bi ayarlayalım be?

 
Bildigim tek bisey var, pek emin degilim yine de ama, tecilini sadece tecilini yaptiran yer bozabiliyor. Bu baglamda haberleri olmama ihtimali var. Gecenlerde de sorulmustu boyle bi soru arat istersen.


  • njtbcrn  (06.02.13 23:47:54) 
şimdi özel durumun niteliğine göre cevap değişir. özel durumu bilsem ona göre daha detaylı bir cevap yazabilirim.

eylül'de yüksek lisansa başlasan ve 31 ekim'e kadar okul sevk tehirini iptal yazısını Askeralma Bölge Başkanlığına ulaştırabilirse ve başka bir kurumdan tecilli değilsen askere gidebilirsin.

yani ben askerken yüksek lisansta tez aşamasında öğrenciydim. ama başka bir nedenden dolayı tecilli değildim.

kurum koordineli değil diyorsun ama şimdi diyelim ki a üniversitesi senin için tecil yazısı gönderdi. 6 ay sonra ise b üniversitesi gönderdi. bu gibi durumlarda hemen 2 üniversiteye de yazı yazılıp "hem a üniversitesinden hem b üniversitesinden tecil talebi geldi. bu arkadaş ne ayak acaba" diye yazı yazılıyor. yani sandığınızdan daha koordineli bir çalışma söz konusu.

ek soruya cevap : bilmiyorum ve emin de değilim ama duyduğum kadarıyla fatih üniversitesi ucuz diyorlar. ama dediğim gibi ne araştırdım ne de başka bir şey. yüksek lisans yapan bir kaç arkadaştan duydum o kadar.
  • ruh adam  (07.02.13 01:05:47) 
Benzer bir sorunda bende var tezsiz yl ogrencisiyim normalde 2015 e kadar tecilliyim, haziranda bitrme projesi icin savunmaya girecegim fakat mezuniyetim haziran sonuna yani agustos celbi icin son basvuruya yetismeyecek acaba ben de lisans diplomamla basvursam gidermiyim iye dusunuyordum


  • johngokhce  (07.02.13 01:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.