[]

akçay'dakiler, ida dağını bilenler

tırmandınız mı? nasıldır? bisikletle tırmanmayı düşünüyorum. önerir misiniz? ekim ayı yapabilirim bu işi, o yüzden soruyorum, çok soğuk olur mu o vakitler dağın tepesi? akçayda kalacak yerim var, fakat günübirlik tırmanıp inmeyi düşünüyorum. solo yapacağım bu işi ve yüksüz olacağım. eğer bildiğiniz rotalar, çıkarken görülmesi gereken yerler veya dikkat edilmesi gereken hususlar varsa paylaşabilirsiniz.

google earth'le baktığımızda en üstte bulunan binalar askeri değildir herhalde dmi? bir sorun çıkmaz sanırım?


 
eylülde hava hazirandakinden iyidir o mevsimi öneririm ortalarına doğru, ekim gibi soğur sonuna doğru iyice soğuklar bastırır. turlarda arabalarla biryere kadar götürülür sonra yayan devam eder ki yayan olan kısımlarda zaten dağın güzellikleri başlar sende bisikletle arabaların gidebildiği yeri pek geçemezsin, ayrıca kaybolma tehlikesi çok fazla ve hiç bilmiyorum diyosun kesin kaybolursun rehberlerden birebir bilgi almadan sadece internet araştırması ile tek başına gitme kurda kuşa yem olma


  • tekila shot bardağı  (06.02.13 22:51:11) 
zaten olay orda, ben kaybolamıyorum. istiyorum ama olmuyor. hayatta kalma becerisi üzerine çok ihtisasım var :) daha önce doğada çok yalnız dolaştım, o yüzden pek sorun olacağını zannetmiyorum. ama hani bilindik askeri bölgeler varsa, yolumu tıkamaması açısından öğrenmek istedim. birkaç yerde kışla tarzı binalar var çünkü, öyle gözüküyor.


  • thracian  (06.02.13 22:53:27) 
tırmanma derken eğer milli park alanına girmek istiyorsan bireysel olarak bunu yapamazsın. ama kaz dağları geniş bir alandır ve bir çok yeri gezebilirsin.

eğer bu mevsimde gitmeyi düşünüyorsan çılgınsın :)
  • holydreamer  (06.02.13 22:59:06 ~ 22:59:37) 
bir dakika, ida dağı ve çevresinde milli park mı var? ben onu ıskalamışım bir daha kontrol edeyim. ama ekim olacak yani, o kesin gibi birşey :)


  • thracian  (06.02.13 23:05:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.