[]

Turkish food

2 tane oda arkadasim var isvecte. onlara bir turk yemegi yapayim diyorum. ama hicbirini yapmayi bilmedigim icin size sorayim dedim. hangi yemegii yapayim ve nasil yapayim ? nasil yapabilecegimi internetten de bulurum aslinda ama buraya sormak mantikli geldi.

bu arada ogrenci oldugumu. isvec in atil bir sehrinde oldugumu goz onune alarak tavsiye verin. yani yapilmasi kolay, malzemeleri bulunmasi zor olmayan birsey olsun.


 
karnıyarık.
hem yapması kolay, hem de istisnasız tüm yabancı arkadaşlarım seviyor.

cafefernando.com
bu da cenk beyin bloğu, malzemeler hem türkçe hem ingilizce olduğu için rahatça bulabilirsiniz (bazı malzemelerde çeviri sıkıntı oluyor çünkü).

bu arada kaç sene yurtdışında yaşadım, ayran seven bir kişiye bile denk gelmedim. hep çok garipsediler yoğurdun içine su koyup içiyor olmamızı.
  • kayranin kedisi  (06.02.13 20:10:40 ~ 20:18:30) 
pizza,spagetti falan yapabilirsin hem kolay olur :)


  • secilmis uye  (06.02.13 20:10:48) 
oda arkadaşları isveçli mi?
isveçliyse, iskandinavyada bir süre yaşadığım için ağız tatlarını iyi kötü tahmin edebiliyorum. yağlı ve şekerli yemekleri, ki türk yemeklerinin birçoğu böyle, boşverin bence adamlar kaldıramıyor. baklava bile yedikleri zaman kötü oluyorlar aşırı şekerden. mantı vs. yapmayın yani.

hafif olarak yaprak sarması filan olabilir ama yaprak bulmak zordur muhtemelen. belki türk tarzı köfte olabilir, hafif baharatlı vs. yanında bulgur pilavı ya da kuskus (arap marketlerinde vardır).
  • Sarix  (06.02.13 20:12:50 ~ 20:13:17) 
sıcak yemek değil ama oldukça güzel olabilir: kısır. yanına dereotlu naneli ayran. kısır hem kolay hem malzemeleri de kolayca bulabileceğini düşünüyorum.


  • tenceredibi  (06.02.13 20:14:13) 
pilav üstü kuru, yanına turşu.


  • zgrydn  (06.02.13 20:14:14) 
Yabancı arkadaşlarım mücveri çok seviyor, o tarz bir şey olabilir.


  • fotrsapka  (06.02.13 20:23:25) 
zeytinyağlı ve mezelerden birşeyler yapabilirsin


  • goldentitan  (06.02.13 20:29:45) 
İslim kebabı(bunu köfteyle veya et/tavuk soteyle yapabilirsiniz. Göründüğü kadar zor değil)
Bulgur pilavı(Suyunu tam ayarlayamasanız da tutar genenlde yapın kesinlikle)
Turşu
cacık

+ 1 Mücver iyi olur

* hiç olmadı şakşuka yapın. patates, kabak, patlıcan, biber küp küp doğrayıp sırasıyla kızartın. Üstüne domatesli sarımsaklı sos yapın.
www.yemektat.com
  • buzbebek  (06.02.13 20:46:56) 
arkadaşım karnıyarık yaptı. ilk denemesiydi ve gayet başarılı yapmış. evet tattım:) fin kız da çok beğendi.

bunun dışında hatırladığım kadarıyla baklava da ikram etti. çok şekerli gelmiş ve gene de sevmiş.

ayranı sevmemiş. çok tuzluymuş.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (06.02.13 20:59:13 ~ 21:05:45) 
biber dolması... karnıyarık gibi uğraştırıcı da değil hem yarım saate pişiyor ;)


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (06.02.13 21:20:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.