[]

spor için nasıl motive oluyorsunuz

son 2-3 aydır motivasyonum sıfır olduğu için spora gitmedim. sadece fitness değil, tenis filan oynuyordum onu da bıraktım.
işten geldikten sonra kendimi çok yorgun ve bitkin hissediyorum, vücut da iyice saldı kendini. kısır bir döngüye girdim, yorgun olduğum için spor yapmıyorum, spor yapmadığım için yorgunum vs.

nasıl motive oluyorsunuz spor için? belki bende de çalışır. şu an aynaya bakınca hafif belirginleşen göbeğimi ve yumuşamış kaslarımı umursamıyorum mesela.

 
Ben de aynı sorunu yaşıyorum. Eskiden parasını vermiş olmam bayağı motive ediyordu ama artık o da farketmiyor, tam arsız oldum.


  • Sade  (06.02.13 20:13:11) 
spor salonuna gitmemek sende stres yarattığı için bence en iyisi evde yapabildiğin kadar yap sporunu. öteki türlü stresten ötürü kortizol salgılatıyorsun vücuduna ve bu da ekstra kilo yapıyor sende. bunları ben söylemiyorum, mike chang adlı youtube'da bolca reklamları çıkan herif söylüyordu, açıkçası mantıksız da değil.

ayrıca dış görünüşe bu kadar takma hacı. herkes kıvanç tatlıtuğ olmak zorunda değil :D
  • bibidibabidibu  (06.02.13 20:19:28 ~ 20:22:35) 
sevgilimle ya da arkadaşlarımla birbirimizi motive ediyoruz.
yoksa hemen göbekler salınıyor çünkü, yapmak gerekiyor.

  • kayranin kedisi  (06.02.13 20:19:50) 
firavun nefisliliğimle sanırım :)
her zaman daha fazlasını istediğim için sürekli içimde bi idman açlığı oluyor büyük sakatlıklar dışında hiçbir zaman aksatmadım ve planımı spora göre yapıyorum sporu planıma göre değil

  • SemihCebrail  (06.02.13 20:28:44) 
iki arkadaşız, belli, uzak bir hedefimiz var ve normalde günlük planlarından bile vazgeçen iki tip olarak 20 gündür çalışıyoruz. gerçi henüz kaydolabileceğimiz uygun fiyatlı spor salonu bulamadık, avrupa yakasında avcılar-beylikdüzü civarında gören/bilen olursa selam etsin lütfen, bunu da sıkıştırayım.

bunun haricinde, benim için en önemli motivasyon kavga ve müzik. kavga dediğim, kendimle kavga. durumunu bilmiyorum amma ben 18 yaşına kadar kilo problemi denen şeyin uzaktan yakınından geçmemiş, dana gibi yemiş ve sonraki yarım yıllık süreçte 10-15 kilo alıp götü göbeği dağıtmış, kondisyonu berbat, iki adım atsa götü çıkan, duruşu bozuk, anneannesinin taşıdığı poşeti taşıyamayan birisi oluverdim.

bu yüzden kendimle kavga ediyorum. sınırlarımı zorluyorum, ebemi sikiyorum adeta. bırakacak olsam ellerini hızlı hızlı çarpan, terli, kel bir zenci geliyor gözümün önüne. "IS THIS ALL YOU CAN DO? IS THIS HOW YOU PUSH YOUR LIMITS?!" diye kızıyor, vuruyor falan. çok iyi arkadaşız.

ve müzik... kesinlikle çok etkili. hani bazen oyunda hata olur da "noluyor lan?" dersin ya anlık... müzik dinlerken bazen öyle şeyler oluyor. kaldıramadığım kolumu boşa alıyorum mesela, dambıl küt küt kalkıp inmeye başlıyor. ya da bacağımda derman kalmamış, durucam artık, depar mepar atıyorum.

benim ölümcül etkili 3 şarkım var. daha fazlasını pek dinlemem. aylardır, yıllardır aynı motivasyonu sağlar. two steps from hell'den archangel, heart of courage, protectors of the earth. aha bu üçlü.

minora'dan üçlü var bi de. injustice, silence ve wicked scenes. bunları bulmak imkansıza yakın, ben youtube'da üçünün birlikte çaldığı bir videoyu indirdim o yüzden.

bunun haricinde 3-5 tane daha var. böyle yani. kendimi zorlamak hoşuma gidiyor artık. çünkü zorlamayınca bok gibi yaşadım, kendimle uğraşıyorum. güzel oluyor. oyalanıyorsun, unutuyorsun çoğu şeyi.
  • der meister  (06.02.13 20:30:19) 
İşten direk salona geç. Eve uğrarsan çıkması zor gelir.

Bir de ben halter videosu falan izlerim antrenman öncesi gaza gelmek için de, sana bir şey ifade eder mi bilmem.
  • arnold schwarzeneger  (06.02.13 20:46:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.