[]

Yavru rottweiller im HERŞEYİ yiyor

arkadaşlar böyle bir sorunum var. rottweiller ev arkadaşımıza doğumgünü hediyemizdi, o evladı gibi sevdiği, peşinden ayrılmadığı için keyifle uğraşıyordu. Fakat sömestr dönemi dolayısıyla köpek arkadaşımla gidemediği için bi süre benimle kalmak zorunda. garibim tam 2 aylık anadan, babadan safkan rottweiller haliyle oyuncu neşeli bıcır bıcır bi it. hayvancağız yiyebileceği herşeyi ama herşeyi yiyor ve kesinlikle doymuyor. mesela duvar rutubetini patisiyle döküp boya yiyor, sunta kırıkları yiyor, kumaş yiyor tütsü yiyor, taş, kum, beton, tahta kesinlikle hiç bir ayrım yapmadan kısacası ağzına sığan herşeyi yiyor. sürekli ağzından birşeyler çıkartıyorum ve boş bırakmaya gelmiyor, ben farkında değilken kendine zarar vericek birşey yemesinden korkuyorum. bunun önüne nasıl geçebilirim, nasıl bir eğitim lazım, veya hafiften hırpalamak mı gerekir, 2 haftalık geçici bir önlemde olabilir, yardımlarinizi bekliyorum.




 
köpeğinizi çalıştırmanız lazım, 2 aylık köpek nasıl çalışır? sizinle odaklı oyunlar oynasın, ama bu oyunlar genelde top veya plastik oyuncaklar gibi köpeğin focus tabir edilen dikkati ile takip edebileceği şekilde olmalı. konsantre olan yavru köpek daha çok enerji harcar ve bunu dengelemek için daha çok yatar veya sakin durur. elinizdeki köpek netice itibariyle iş köpeği.

ha bu arada 2 aylık köpek diş değiştirme dönemindedir. şu anda diş eti kaşıntısı had safhada, o yüzden bulduğunu kemirir normaldir, benim köpeğim benim kollarımı kemirirdi misal. haftalarca müslüm gürses konserinden çıkmış sıla ve yavuklu hasreti çeken obsesif fanatik gibi gezdim durdum, harita gibiydi kollarım. diş etlerini kaşıyabilirsiniz, veya pet shoplarda satılan kemirme çubuklarından alabilirsiniz.

hayvan sürekli yiyor diye sürekli önüne bir şeyler vermeyin, sürekli besin alan köpek haliyle o besinden aldığı enerjiyi atar, atamadığı kilo olarak döner. günde 3 X 150 gram kaliteli bir mama ile beslenme problemini çözersiniz.

bu sorduğunuz sorunun eğitimi yok. ha ben köpeğinizi sakın hırpalamayın filan demem, köpek hırpalanması da bir eğitim çeşidi, eğitimin her türüne eyvallah, ama köpek doğal bir hareket yaptığı için hırpalamayın, o cezayı anlamaz köpek. dişiniz ağrıyor, girdiniz mutfağa babanızın rakısı ile gargara yaparken babanız sizi yakaladı. bastı tokatı alından burnunuza doğru, ne hissedersiniz? aynısı köpek içinde geçerli.

hava soğuk filan dinlemeyin. sadece hijyeninden ve güvenliğinden emin olduğunuz bir yere köpeği çıkartın. alın bir top kovalasın dursun, sonra kucaklar eve getirirsiniz. emin olun o gün bir şey kemirmez.

not : önlem olarak bir şey ekleme ihtiyacı hissettim. veterinerlerde acı spreyler vardır. elektrik kablolarının üzerine mutlaka sıkın. kablo ısırmasın, titretmeyin köpeği.


edit : sakın ağızlık işine girişmeyin. sosyalizasyon periyodunda olan bir köpek cisimleri tanımak için ya koklar, ya da tadar. ağızlık takmanız tad fazını engeller.
  • galahad  (17.01.09 23:25:09 ~ 23:44:20) 
vurun ağzına yüzüne. ya da ısırmasın diye takılan ağızlıklardan alabilirsiniz. yemek yemelerini de engelliyor bu aparatlar haliyle.


  • passenger  (17.01.09 23:33:49) 
ilgi çekmek için yada sahibini istediği için kendince protesto ediyor olabilir. 2 aylık olduğundan diş çıkartıyor ve dişlerini kaşımak içinde kemiriyor olabilr. Diş kasımak için işlenmiş kemikler var. Onlardan alabilirsin ve birazda ilgi ...

imza: dinomazunun köpek sahibi arkadaşı :P
  • dinomazu  (17.01.09 23:55:55) 
merhaba bu probleminiz köpek henüz küçük olduğundan yediği gıdalardan vücudunun ihtiyacı olan kalsiyumu alamıyorsa bu tür 'pika' diye tabir ettiğimiz yeme bozuklukları sıklıkla görülebilir..öncelikle kalsiyum takviyesi yapın 15-20 gün sonra hala geçmediyse tekrar yazın..


  • mene  (18.01.09 21:18:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.