[]

yurtdışı iş

enternasyonel duyuru sakinleri,

haziranda okul bitiyor. yurtdışında iş arayım falan diyorum ama yol yöntem bilmiyorum. bölümde sadece elektronik mühendisliği. bunu da hani buradan da iş bulursun derseniz diye yazıyorum. zaten şöyle bir bakındım elektrik, inşaat ve makine dışında yerli firmaların yurtdışı çalışan ihtiyacı yok. ha bir de yazılım bilgim var, zaten bu yönde çalışıyorum. php'de iyiyim, ortalama da css, jquery falan bilgim var.

seçici değilim ülke konusunda, dil konusu için de geliştirmek için baya bir zamanım var. nasıl yürür bu işler? çalışma izni için gerekiyorsa yüksek lisans vb. şeyler yapabilirim. giderken de cebime buradaki kazancımla en fazla 6-7 bin bişi atarım.

maceraperestlik yapıp, şöyle fazla beklentim olmadan dayanabildiğim kadar en kötü karın tokluğuna çalışayım diyorum. tabi karın tokluğu derken de work and travel öğrencileri gibi değil, biraz daha yukarıda bahsettiğim mesleki tarzda.

oluru var mı? nedir bunun bürokrasisi?

 
oluru yok.

oluru var söyle var, alaninda iyisindir, mükemmelsindir, aranan adamsindir bi özelligin vardir olur. ama bence olmaz.
  • serabetan  (06.02.13 01:04:53) 
Mükemmel değilsen seni almaları için bir sebep yok. En müreffeh batı ülkeleri bile işsizlik ile boğuşurken dışardan gelen herkese iş vermeleri mantıklı değil. Kaçak olaylarına sakın girme. En iyisi lisans üstü eğitim + part time falan yasal çalışma olabilir


  • rosencruz  (06.02.13 02:01:24) 
özet olarak "abi okul bitiyo yurtdışına gideyim de çalışayım sarmazsa dönerim memlekete" demekle yurtdışında çalışılmıyor. ikinci bir pasaportun varsa mümkün dediğin de dalga geçiyormuşsun gibi geldi bana. muhtemelen turist vizesi almak için herhangi bir konsolosluğa gitmemişsin. önce bir turist vizesi al. gez gör. sorunu kaldırırsın duyurudan.


  • il padrino  (06.02.13 02:41:53) 
ben yaptım.
yalnız çokuluslu şirketlerin alım süreci çoktan başladı hatta çoğunun bitti. alım süreci devam eden şirketlere başvurunuzu yapın.

  • Şahin  (06.02.13 03:01:24) 
oluru var. kimseyi dinleme. hayallerinin peşinden koş. maceraperestlik yap, git. olacağına inanırsan olmaması imkansız.


  • mevta  (06.02.13 04:29:56 ~ 04:30:29) 
benim bulunduğum şehir resmen bir siemens kampüsü (erlangen, almanya). şehir nüfusunun yarısı siemens çalışanı, bu çalışanların yarısı da mühendis. bence şansını dene. alanımla alakasız olmasına rağmen ben bile herhangi bir kadroya başvursam mı diye özgüven içindeyken, sen değerlendir derim. sitelerinde başvuru koşulları, kadrolar vs var hep detaylı.

edit: arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla almanca bilgisi de istemiyorlar zira iki kişi tanıyorum, ikisi de tek kelime almanca bilmiyor.
  • letheavendangered  (06.02.13 08:38:25 ~ 08:39:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.