[]

var mı aranızda vücut geliştiren - besin ilişkisine dikkat eden?

günlük alınan kalori ve protein miktarları hakkında tonla yazı var internette ama hep kas geliştirenler için yazılmış; şimdi ben soruyorum; bisikletle uzun yolculuğa çıkacak biri için protein ağırlıklı bir beslenme mi önerirsiniz hazırlık aşamasında? yoksa karbonhidratlara yüklenip normal yağ yakımına devam mı edeyim? cevaplar geldikçe anlatmak istediğimi de şekillendireceğim.

şimdiden teşekkürler.


 
protein hazırlıkta. yolculuk sırasında da karbonhidrat. çünkü şimdi karbonhidrat asılırsak kasların zayıf kalır o bisiklet gitmez. yolculuk sırasında karbonhidrat da senin benzinin.


  • yeni dunya duzeni  (05.02.13 19:58:23) 
peki protein yolculuk sırasında ne kadar gerekli? proteine fazla gereksinim olacak mı?

bir de bu gatorade tarzı içecekler kaybettiğim mineralleri verir mi gerçekten geri? yolculuk mart ayında olacağı için öyle oluk oluk terleyeceğimi zannetmiyorum ama yine de tansiyona etki eder
  • thracian  (05.02.13 20:02:22) 
karbonhidratlara yüklenip normal yağ yakımına devam etmek ???

(bkz: insulin direnci)
  • jangbogo  (05.02.13 20:28:15) 
burada yüklenmek kelimesi korkutucu olmuş; asıl demek istediğim kas değil de kondisyon çalışan bir adamın protein mi karbonhidrat mı desteği almasıydı. şimdi normalden çok efor sarfedeceğim için vücut daha çok yağ harcayacak; bir yandan da çok bitkin düşmemek için de besin almalıyım ama ne almalıyım gibi sormam gerekirdi :)


  • thracian  (05.02.13 20:40:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.