[]

dns, proxy sorunu

Dün gece aniden bağlantım kesildi. Modemin ışıkları yanmakta, ağ bağlantısı da var gözüküyor. msn hata kontrol aparatı dsn ayarlarınızda veya proxy ayarlarınızda sorun var diyor. Tam bu kesilme öncesinde virüs girdi modemin bağlı olduğu bilgisayara. Şu anda ağdaki hiçbir bilgisayar (wireless dahil) bağlanamamakta.




 
Öncelikle DNS olacak, modem router diyebileceğimiz bir modem mi? Yani arkasında 4 adet ethernet portu olan ve diğer bilgisayarlara bağlantının buradan dağıtıldığı bir yapıdan mı bahsediyoruz?
Eğer böyleyse başka bir bilgisayara modemi ethernet ile bağlayıp ayarlarını kurcalayın. Büyük ihtimal modem ayarı bozulmuş olabilir belki resetlenmiştir. Nedeni ise virüs değildir muhtemelen.

  • ozdek  (12.04.07 15:48:03) 
aynısı önceki gece bana oldu modeme reset attım, ilk denemede düzelmedi ikincisinde düzeldi.


  • pispinti  (12.04.07 17:43:02) 
Reset at derken power tuşuna basmayı kastediorsanız evet, ben de kapadım açtım modemi ve de modeme bağlı tüm bilgisayarları ama birşey olmadı.
4 portlu ve wirelesslı bir modem. 2 bilgisayar portlardan, 1 bilgisayar da wirelesstan bağlanıyor.
Spesifik olarak ne yapmak gerekir söyler misiniz?
  • algoritmik uzay nalburu  (12.04.07 17:54:11) 
çalışan bir pc de 192.168.1.1 (muhtemelen budur) yazdıktan sonra şifre /kullanıcı adı gelmesi lazım. Onu girip quick setup falan yapın ve adsl şifrenizi yazın. Hatta bu kısmı çözemiyorsanız 4440375 den destek alabilirsiniz. Önce bunu deneyin zaten bundan değilse başka bir sorun olabilir çok yönlü düşünmek gerekecektir o zaman.


  • ozdek  (12.04.07 18:05:31) 
kapatıp açmak değil, zor basılan küçük bişey olması lazım, hatta birkaç saniye basılı tutmanız gerekiyor, modemin tüm ayarlarını sıfırlıyor.


  • pispinti  (12.04.07 19:01:54) 
Modem reset nanesi yaklaşık bir iğnenin girebileceği genişlikte bir şey efenim. İğneyle, v.s. ile 5-10 saniye (ya da ledler sönüp yanana kadar) basılı tutunuz.

Modem reset nanesinin konumu ise; bizim modemde ethernet kablo girişiyle usb kablo girişinin arasında.
  • colonizer  (13.04.07 00:43:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.