[]

Balkona gelen gözü sorunlu kedicik

Az önce evin önüne bir kedi geldi. Besledik biraz, ev kedisi olduğunu düşünüyoruz. Kocaman ve tüylü bir kedicik, kucaktan inmiyor oyun oynayıp duruyor. Gözünün biri problemli, yara mı enfeksiyon mu anlayamadım daha önce hiç kedim olmadığı için :)
şu an 1 haftalığına bir köydeyim, kediyi veterinere götürme imkanım yok. Ama kör olursa da çok üzülürüm. Veterinere götürmeye gerek olmadan kullanılabilecek standart bir krem var mı bu durumlarda? Şehre inen birine aldırabilirim bi ihtimal.



 
bu tip durumlarda standart bir krem yok ama antiseptik bir şeyler gerekir gibi. veterinere götüremiyorsanız da bir telefonla danışın derim ve köyde veteriner olmamasının şaşkınlığını da belirtmeden geçmeyeyim:)


  • lunedor  (05.02.13 00:51:42) 
Gentagut. Normalde insanlar için aslında, göz ve kulak damlası. Ama kedilerde de kullanılabiliyor. Abartmadan günde bir defa, iki üç damla kadar damlatabilirsiniz Ucuz da bir şey. Yalnız işe yarar mı bu durumda emin değilim. Benim kedimin de gözünde bir sorun olmuştu, bunu kullandım geçti.
Yine de veterinere götüremeseniz bile bir telefonla falan ulaşıp sormanız en iyisi olur elbet.

  • buff  (05.02.13 00:55:04) 
gentagut +1
ayrıca çay banyosu da göz sorunlarına hep iyi gelir.
en azından rahatlatır.
soğumuş olan demli çaya pamuğu batırın ve sıkın.
onunla gözünü silin.
buff'ın söylediği gibi sabah akşam 1-2'şer damla gentagutla birlikte bunu uygularsanız işe yarayabilir.
önce çay banyosu, ondan sonra damla uygulanacak.

eğer hafif bir enfeksiyonsa bunlarla düzelme şansı yüksek.
ama antibiyotiğin gerekli olduğu bazı durumlar olabiliyor.
eğer böyle bir şeyse bile 1 hafta bu şekilde idare edip ilerlemesine engel olabilirsiniz.
düzelmezse köyden ayrıldığınızda bir veterinere gösterirsiniz, antibiyotik tedavisine başlanır.
  • blatta hiberna  (05.02.13 01:41:50) 
teramisin göz pomadı da iş görebilir. genelde evde olur, komşuda bulunur vs.


  • orpheus  (05.02.13 04:25:47 ~ 04:26:38) 
tanidigim hekimlerin hicbiri gentagut ve turevlerinin hekim tavsiyesi olmadan kullanilmamasini soyledi.

ama cay banyosuna hepsi olabilir demisti. bu da boyle bir paylasim olsun.
  • elxa  (05.02.13 05:59:37) 
cevabım geçdeğil çok geç oldu ama teşekkürler hepinize :) çay banyosu yaptık, tamamen düzelmedi ama açıldı gözü. ben şuan orada değilim ama kuzenim yapmaya devam eder, ona bıraktım.


  • aseton  (18.02.13 19:30:28) 
yawru tekir bulmuştuk,1 aydan fazla oldu. tek gözü çapaktan açılmıyordu. 3-4 gün boyunca çaylı pamuk fln yaptık. eczaneye gittim, teramisin önerdi, 2 saatte düzeldi hayvanın gözü. 2 gün kullandık bir dah aolmadı hiç çapak. antibiyotik özelliği fln da var hem.gözün çevresine sürün, içine de değsin gözün daha iyi dedi eczacı.


  • hasmetizm  (18.02.13 19:34:42 ~ 19:36:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.