[]

Beagle almak, bakmak hakkında..

sevgili hayvanseverler,
beagle cinsi bir köpecik almayı düşünüyorum. fakat bakma konusunda sıkıntılarım olabilir. şartlarımı söyleyeyim zor olur diyorsanız tekrar gözden geçireceğim.
1.izmir'de apartman dairesinde yalnız yaşıyorum.
2. sabahtan akşama okul var,ev boş.
3. bir odamı komple delikanlıya ayırabilirim,yerler parke.

şimdi bu şartlar altında, bu kadar saat yalnız kalabilir mi? ben kalamazdım o neden kalsın?:/

ırk olarak zorlu bir ırk mı?

teşekkürler.

 
çok zor.
yapma.
balık al.
gıcıklığına yazmıyorum sana da ona da yazık.
  • kediebesi  (04.02.13 22:51:53 ~ 22:52:08) 
alma.


  • efendy  (04.02.13 22:53:02) 
beagle alma. çok haylaz, ilgi isteyen köpekler. sen akşamdan akşama geleceksin eve. yazık günah hayvana.. basset hound al onun yerine. hiç olmadı cennet papağanı al.


  • bilmemkacincinick  (04.02.13 22:56:55) 
beaglelar gerçekten çok sevimli ve akıllı köpekler.
beslemenizde elbette bir sakınca yok.
hatta geçen gün yazmıştım, pet shop'tan 2 aylıkken alınıp ertesi gün bırakılan bir yavru ilanı vardı.
yani o şekilde satın almadan da sahiplenebilirsiniz.
beagle ve golden retrieverlar en çok alınan cinslerden oldukları için ortalıkta çok fazla var.
eğitmek de çok zor değildir, ilk köpek olarak zorluk çıkaracağını sanmam.

ama şimdi şöyle bir şey var: köpeklerin o kadar uzun süre yalnız kalması pek hoş olmuyor.
psikolojik sorun yaratmasının dışında; büyük ırklar sabah akşam dışarı çıkarken, daha küçükleri günde 3 kere dolaştırmak gerekebiliyor.

bir de odasının olması güzel, ama sadece o odada kalacaksa, o şekilde köpek bakamazsınız.
yani köpeğin bir odaya ihtiyacı yoktur, ama isterseniz olabilir elbette, sakıncası olmaz.
ama sadece o odada kalacaksa sorun yaratır.
oradan çıkıp, sizinle evin içinde yaşamak ister.
mutfağa falan sokmayabilirsiniz, ama dediğim gibi tek odada kalamaz. (demek istediğiniz oysa yani)

yalnız kalma meselesi sorun yaratabilir dediğim gibi.
ama isterseniz kedi sahiplenebilirsiniz rahatlıkla, şartlarınız çok uygun.
  • blatta hiberna  (04.02.13 23:03:53 ~ 23:05:20) 
daha önce ördek,civciv,balık,muhabbet kuşu,saksağan, 20nin üzerinde köpek( kuşçu av köpeği, sokak köpekleri,rottweiler yavrusu,husky,kangallar) baktım. en son köpeklerimize bahçemizde baktık. ilk hayvanım olmayacak.

ayırdığım oda, ben yokken sağa sola zarar vermesin diye koyacağım yer sadece, onun dışında o benim hayat arkadaşım olacak.

mutsuz olsun istemiyorum, ailece apartmanda hayvan bakılmaz yazık hayvana, inancındayız. bile bile eziyet etmek istemiyorum ama okulum bitene kadar en azından bahçe imkanım yok,yazları hariç.

sarılıp yatmak isterim ben hayvanıma, ördeklerimle uyuyarak büyüdüm.

kedilere bir türlü ısınamadım ama bazen de çok kanım ısınıyor. sevimli bir şey edinebilirim aslında ama önceliğim köpek olacaktır.
  • bir ileti paylastim  (04.02.13 23:20:11) 
beagle'lar min iki tane beslenmesi tavsiye edilir, özellikle de yalnız kalacaklarsa. (ki bence yalnız kalacak her hayvan min iki tane beslenmeli.)

bunun dışında küçük olmalarına rağmen av köpeği grubunda oldukları için yüksek enerji seviyesi olacaktır.

son olarak beaglelar için çok osuruyor deniyor.
  • goldentitan  (04.02.13 23:24:46) 
beagle alma. evini bıraktığın gibi bulamayacaksın asla. havlamayacak uluyacak ama sesi o kadar güzel gelecek ki kızamayacaksın. hayatının anasını belleyecek ama öyle bir bakacak ki kızamayacaksın. arkadaşınla iki muhabbet edemeyeceksin. devamlı yapma diyeceksin.

yazarken darlandım. alma.
  • golgem var iyi ki golgem var  (04.02.13 23:27:30) 
Ben de bir "alma" ile cevap vermek istiyorum. Kendi keyfin için hayvana eziyet etme. Çok istiyorsan bir kaç sene daha bekle, bahçeli bir evin olur belki ya da daha çok zamanın o zaman alırsın.
Bir de okulum bitene kadar yazmışsın, daha bunun iş hayatı var. Ben hiç kimseye öğrencilik esnasında köpek sahiplenmesini tavsiye etmiyorum, ileride senin ne olacağın belli değil daha bir de köpek takman peşine çok mantıksız.

Hamster falan al.
  • buff  (04.02.13 23:36:04) 
herkes alma demiş zaten, ben de diyorum. siz evde yokken çok ağlar sıkıntıdan, komşularla birbirinize girersiniz.

bence iki tane kedi yavrusu alın (kardeş olurlarsa daha iyi). en sevdikleri şey sizinle uyumak olur. gün içinde de birbirleriyle oynayarak vakit geçirirler. bir süre sonra siz de çıldırırsınız onlara sevginizden emin olun. kedi beslemeye başlayıp da pişman olan hiç görmedim.
  • boo ya moon  (04.02.13 23:52:22) 
Hocam beagle'lar çok gürültülü ve çok fazla hareketli köpekler. o yüzden sorun yaşayabilirsin. Bir newfoundland beslemek bile daha kolay olabilir. newfoundland yavrusu görürseniz de haber verir misiniz? köyde bakacam :D


  • emrak  (05.02.13 16:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.