[]

kitap okurken aynı cümleyi defalarca okumak

Kitap okurken sizede oluyor mu bir an konsantrasyon kayboluyor ve bir cümleyi defalarca baştan okurken ve hala anlamazken buluyorum kendimi. napmak lazım böyle durumlarda. anlamasakta durmadan devam mı etmek gerekli ?




 
devam ederim, baktım olmadı, sayfa sündükçe sünüyor bırakırım.


  • mega idea  (04.02.13 20:56:01) 
oluyor da enderen. bende genelde okuyormuş gibi yapıp düşünmek baş gösteriyor. bakıyorum 3 sayfa geçmişim ama hiçbir fikrim yok ne okuduğum hakkında. sorsan anlatırım ama ne düşünüyorsun amk desen. işin gücün yoksa geri dön oku...


  • zazazaraeta  (04.02.13 20:57:54) 
anlayana kadar okunmalı. anlayınca da ya yazara küfredip kitabı bırakıyorsun ya da daha da çok bağlanıyorsun.


  • isildur  (04.02.13 20:58:50) 
bana da oluyor bazen. aklım başka yerde olunca oluyor. o zamanlarda anlamasam da okuyup geçiyorum.


  • kakao  (04.02.13 20:58:57) 
ben bazen bütün sayfayı okuyorum ama aslında başka bir şey düşünüyor oluyorum sonra al baştan bi daha oku...


  • yue  (04.02.13 21:07:08) 
okurken aklım başka yerlere kayıyor, bi bakmışım paragraf bitmiş hiçbi şey anlamamışım. dönüp kafamı vererek tekrar okuyurum. anlamadan olmaz, o zaman okumanın ne anlamı kalır.

bazende okuduğum şey çok hoşuma gider, o yüzden tekrar okurum. bi daha o tadı almak için.
  • sehpa fx350  (04.02.13 21:14:10) 
sırf bu yüzden başlayıp bitiremediğim kitaplar bir dağ oldu, yalnız değilsin.


  • bipolar  (04.02.13 21:33:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.