[]

Düz liseden atıldıktan sonra?

Merhabalar;

Arkadaşlar kardeşim 9. sınıfta ikinci tekrarını yapıyor. Maalesef biraz sorunlu bir ergenlik yaşadığı için devamsızlığı ilk dönemden tüketmiş vaziyette. Şimdi benim merak ettiğim şey, eğer okuldan atılırsa ya da devamsızlık sebebiyle ilişiği kesilirse diyeyim, akşam lisesini bitirip ilerde bir devlet üniversitesine girme şansı var mı? Bir de devamsızlıktan atılırsa; özel liseye gönderebilir miyiz acaba? Yani devlet okulundan atıldıktan sonra üniversitede herhangi bir devlet okuluna gidebilir mi? ya da ilerde devlet kurumunda çalışabilir mi? Baya bi araştırdım ama hiçbir şey bulamadım maalesef. Yardımcı olursanız çok sevinirim...


 
açık liseye kaydolup dışardan bitirebilir. daha sonra tabiki örgün üniversite okuyabiliyor.


  • yok öle bişi  (04.02.13 16:11:05) 
devamsızlıktan kaldıysa artık örgün eğitim dışındadır. okula gitme ve derslere girme hakkı vardır ama bir üst sınıfa geçemez. buna rağmen tavsiyem derslere devam etmesin çünkü okula devam etmeyecek olan öğrenciler bahsettiğiniz gibi sorunlu ergenlik dönemindeyse özellikle kavgaya vs çok karışıyorlar. şimdi yapılması gereken şey şu kardeşinizin tasdiknamesini alın okuldan bir an önce. ve hemen açık liseye kaydettirin. açık lise kayıt dönemlerini takip edin. açıktan okusun yine lise diploması alacak, sonrasındaysa tabi ki üniversiteye gitme şansı var. akşam lisesiyle ilgili çok bilgim yok ancak açık liseyle ilgili sormak istediğiniz bir şey varsa yardımcı olabilirim


  • chieko  (04.02.13 16:11:06) 
sanayiye verin yada işte berber yanı olur elektrikçi yanı olur bir meslek öğrensin yaşı dahada büyümeden. açık lise çok daha zor gerçekten sıkı ders çalışması gerekir eğer kendisi yaparım diyorsa kayıt yaptırsın yok sizin ısrarınızla okursun yaparsın laflarıyla kayıt olursa gerçekten büyük kayıp olur. 18 yaşından sonra emin olun çırak olarak çalışmak bile kendisine zor gelecek ve ne üniversite nede bir işe girebilecek o zaman aileniz için çok daha büyük sorun olur.

bakın altını çiziyorum okumak istemiyor ilgisi yoksa biran evvel çırak olarak bir işe başlasın zannettiğiniz kadar kötü şartları yok o ortamların.

ayrıca disiplin suçundan atılmadığı sürece devlet kurumlarında çalışabilir. disiplin suçları öğrenicinin siciline işlenir ve ölünceye dek orada kalır. bu konuda da kendisini uyarın. devamsıklıktan atılması sadece örgün öğretimini bitirir.
  • islergucler2  (04.02.13 16:20:38 ~ 16:23:11) 
@islergucler gayet doğru konuşmuş.

kardeşinizin okumaya pek niyeti yok. 20'li yaşlarında bir boka yaramayan bir adam olacağına, dediği gibi bir yerde çıraklık eğitimi almasını sağlayın. en azından eli iş tutsun, belki dükkanını falan da açar.

ama söyleyeyim: kardeşin okumaz. üniversite hayali falan kurmayın yani, boş yere yıllarınızı ve yılları harcanır. eli ekmek tutmaya başlasın hemen.
  • kamera motor  (04.02.13 16:24:38) 
islergucler+ 1
neden derseniz memlekette düzgün iş yapan kalifiye eleman yok
elektrik mühendisinin çözemediği sorunu bu okulun okulunu filan okumamış ama baya bildiğin çekirdekten yetişme bir arkadaşım var o gidip çözüyor aldığı para günde (evet günde) 800 TL adam 30 yaşında.
Üniversite okumuş tanıdığım çoğu insan (ki çok iyi okullarda okuduk) onun kazandığını kazanmıyor veya yaşadığı hayatı yaşamıyor.
Ama yok illa üniversite okuyacaksa okur hiç bir sorun olmaz türbanlı diye örgün eğitime devam etmeyip açıktan bitiren onlarca kız arkadaşım oldu misal hepsi de normal okudu üniversiteyi.
  • niye ama  (04.02.13 16:34:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.